El Dia Mundial de la Salut Mental s'omple d'activitats al Berguedà

El proper 10 d'octubre s'organitzaran diversos actes per conscienciar sobre el fet que la salut mental afecta tothom

Redacció
05 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 16:29h

Salut mental


El Dia de la Salut mental, el proper 10 d'octubre, s'omplirà d'activitats al Berguedà, de la mà de diverses entitats que busquen sensibilitzar i informar sobre el fet que la salut mental és un tema que afecta tothom. Per això, des de les 9.30 del matí hi haurà actes, que aniran des de les xerrades, fins a les lectures o presentacions, algunes de les quals s'allargaran durant el mes.

El primer acte serà la caminada popular que sortirà de la plaça dels Països Catalans de Berga i acabarà amb una sessió d'estiraments i relaxació. A continuació hi haurà un esmorzar per a tothom que comptarà amb la col·laboració d'entitats i comerços, i la lectura del manifest per part del doctor Josep Gomà. 

Com a novetat d'aquest any, també hi haurà una part de sensibilització a les biblioteques. De fet, es farà una sessió de L’Hora del Conte que tractarà aspectes vinculats a la salut mental i es comptarà amb la col·laboració de psicòlogues infantils i juvenils del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) i del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç CDIAP. Dins el club de lectura comarcal es llegirà “La terapeuta”, una novel·la de temàtica relacionada amb aspectes vinculats a la salut mental i es podrà interactuar amb l'autor, Gaspar Hernandez.

ambé amb el suport de les biblioteques es podrà veure l’exposició de les obres dels artistes berguedans que han participat enguany al projecte de Parelles Artístiques – Experiències creatives per la salut mental.  A més a més, durant el mes d’octubre es podrà trobar una mostra documental de l’arxiu de les biblioteques relacionat amb la salut mental.

Per últim, dijous 26 d’octubre, a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga, es farà la presentació del llibre “Ales de paper”, de Cristina Paez, que tracta el rol dels professionals com a acompanyants de les persones que tenen un trastorn de salut mental.

Les entitats organitzadores són: ASFAM, AFATRAC, ActivaMent, Grup Hortizó del Berguedà, Germanes Hospitalàries,  CSMIJ d’Althaia, OTL de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i sota la coordinació de l’Oficina d’Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà.
Arxivat a