Bagà posa condicions a la prolongació del telecabina de La Molina al Niu de l'Àliga

La Molina obrirà amb més innivació a pistes però sense el nou telecabina

Ivan Sanz
05 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 9:26h
Així estaven fa poc més d'una setmana les obres per instal·lar innivació a la pista Solell de La Molina
Així estaven fa poc més d'una setmana les obres per instal·lar innivació a la pista Solell de La Molina | Lluís Zúñiga
Recta final dels treballs per instal·lar xarxa de neu produïda a la pista Solell de Torrent Negre. Aquests dies s'han accelerat les obres per deixar enllestida la instal·lació de prop de 20 canons de neu produïda en aquesta pista homolagada FIS i destinada habitualment a entrenaments i competició.

Tot apunta al fet que La Molina es presentarà a la línia de sortida de la temporada 2017-18, la del seu 75è aniversari (instal·lació primer teleesquí), amb força novetats.  A principis d'estiu La Molina ja va estar instal·lant xarxa de producció de neu a la pista Costa Rasa, en el seu tram baix, i aquests dies està enllestint la instal·lació de neu produïda a la pista Solell. En aquest darrer cas cal puntualitzar que es tracta d'un traçat que habitualment es destina a entrenaments i competicions. S'ubica a la falda del Puigllançada, amb una cota de sortida a 2.300 m i una cota inferior a 1.995 m. Té una longitud de 1.350 metres i un desnivell de 300 metres.

Problemes pel telecabina fins al Niu de l'Àliga

Malauradament una de les notícies més esperades i desitjades per a la temporada vinent sembla que no serà possible veure-la enllestida. La notícia, que va avançar NacióCerdanya el passat 1 d'agost, anunciava de l'inici imminent de les obres per allargar el telecabina Alp2500 fins al refugi Niu de l'Àliga.

El consistori de Bagà, però, on dins el seu terme municipal s'hi ubica ubicat el refugi del Niu de l'Àliga, no ha concedit permís d'obres per a la prolongació del telecabina ALP2500. Segons informava fa unes setmanes el digital Dcerdanya.com el motiu és que des d'aquest ajuntament s'ha condicionat aquest permís a què primer es finalitzi la construcció del telecadira de Coll de Pal -obra que es realitzarà aquesta primavera vinent de 2018-. Tot i que les negociacions continuen obertes sembla que ja és gairebé impossible que, encara que s' arribés a un acord en els pròxims dies, hi hagués prou termini de temps per acabar una obra que tindrà un cost de 6 milions d'euros.

Segons el plec de clàusules, les obres s'havien d'adjudicar dins el mes d'agost i s'havien d'entregar el 28 de febrer de 2018. Entre les obres s'hi inclouen la instal·lació de 9 pilones, cimentació, muntatge elèctric, instal·lació de nou cable, cabines i l'hangar de l'estació de retorn.