Carreteres tallades, tractorades, pintades i manifestacions; l'aturada de país al Berguedà

El Berguedà s'atura amb un seguiment significatiu de la vaga general

03 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:55h
Tall de la carretera C-16 a Berga.
Tall de la carretera C-16 a Berga. | NacióBerguedà
Una jornada excepcional d'aturada i reivindicació. Així s'ha viscut aquest dimarts l'aturada de país al Berguedà, que ha deixat la comarca totalment aïllada. La primera acció s'ha vist amb la sortida del sol, quan diverses persones han tallat les principals vies del país, i sortides i entrades de les grans ciutats. 

Al Berguedà, la C-16 ha estat tallada al seu pas per Berga amb centenars de persones, i també s'han viscut aturades en aquesta mateixa carretera a Bagà, enllaçant amb el Túnel del Cadí. Per la seva part, i de forma paral·lela, el sector agrari també s'ha volgut manifestar, amb una tractorada espectacular que ha fet via amb desenes de vehicles. Grues, estelades i molta gent, que ha volgut formar part d'aquestes primeres accions de vaga general. 
 

Tall de la carretera C-16 a Bagà. Foto: Cedida


A la majoria de pobles de la comarca, els comerços i les institucions han tancat, mantenint serveis mínims, en aquest segon cas, i els locals o establiments que han obert han rebut pintades. Aquest ha estat el cas del Lidl i del Mercadona de Berga. 

Per la seva part, els anarquistes també han vist, en aquesta vaga, una oportunitat per manifestar-se. Tal com fan cada primer de maig, també s'han passejat pels carrers de Berga, denunciant entitats bancàries i patronals. 

Finalment, Berga ha aplegat, durant la tarda, la manifestació més massiva de la comarca, que ha acabat davant de la caserna de la Guàrdia Civil. Una concentració pacífica, sota el silenci de les mans aixecades, que s'ha repetit, també, en diversos punts de Catalunya i del territori, com ara Bagà, Guardiola de Berguedà o Sant Julià de Cerdanyola. 
 

IMATGES i VÍDEOS de l'aturada general al Berguedà