Milers de persones condemnen la brutalitat policial a Berga en una manifestació històrica

Una concentració pacífica omple les rodalies de la caserna de la Guàrdia Civil, on es fa un minut de silenci | Tots els accessos de la plaça de Sant Pere queden replets de gent, i molts berguedans no poden entrar

03 d'octubre del 2017
Actualitzat el 04 d'octubre a les 12:39h
Milers de persones omplen totes les entrades de la plaça de Sant Pere de Berga.
Milers de persones omplen totes les entrades de la plaça de Sant Pere de Berga. | NacióBerguedà
Milers de persones han deixat absolutament col·lapsada, aquest dimarts a la tarda, la plaça de Sant Pere de Berga, en el que ha estat un nou clam unitari i de condemna a la brutalitat policial que es va viure aquest passat diumenge, jornada de votació pel referèndum de Catalunya.

Una manifestació viscuda des de la força i el convenciment, i sota la bandera de la democràcia, que s'ha celebrat de forma simultània amb centenars de mobilitzacions d'arreu del territori, i que ha estat emmarcada, també, dins d'un dia històric d'aturada general. 

A Berga, la mobilització ha estat pacífica i ha finalitzat sense incidents. La gent ha clamat consignes sobre la por, el carrer i la democràcia i, posteriorment, després dels parlaments, s'ha fet silenci per escoltar un solemne Cant dels Segadors. A continuació, s'ha convidat la ciutadania a fer una passejada pacífica fins a la caserna de la Guàrdia Civil, on s'ha lamentat l'actuació del cos, instat pel govern espanyol, que va deixar centenars de ferits.



Durant el camí, xiulets apagats i aplaudimens. Altra vegada, els Bombers de la Generalitat han estat reconeguts al seu pas pel parc. I ja a la caserna, mans aixecades davant de l'edifici. El silenci ha fet vibrar i ha contrastat amb la repressió que es va viure el passat diumenge. Un final contingut per un dia de vaga general doblement històric. A Berga, des de primera hora del matí s'han tallat carreteres i entrades a la ciutat, i la gran majoria de les empreses, comerços, serveis i institucions han decidit aturar-se en un clam de país. 
 

IMATGES i VÍDEOS de l'aturada general al Berguedà




 
Arxivat a