El Berguedà es paralitza dimarts en una aturada de país contra la repressió

Institucions públiques, patronals, comerciants i empresaris se sumen a la vaga | NacióBerguedà farà vaga informativa des d'aquest dilluns a les 20.00 hores i fins dimarts a la mateixa hora

02 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:11h
Persones anant a votar al referèndum d'aquest diumenge.
Persones anant a votar al referèndum d'aquest diumenge. | Sergi Camara
L'activitat al Berguedà es paralitzara aquest dimarts durant tot el dia, en una aturada general de país marcada per un clar rerefons democràtic i polític. Una acció de força impulsada pel Govern de la Generalitat i que ha rebut el suport de sindicats i institucions, en què es condemnarà la brutalitat dels cossos policials i la incomprensió del govern espanyol durant el passat diumenge 1 d'octubre, quan els catalans van acostar-se a les urnes per exercir el seu dret a l'autodeterminació.

A la comarca, la vaga estarà seguida per bona part de les institucions. La majoria d'ajuntaments, el Consell Comarcal del Berguedà, l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i l'Hospital Comarcal Sant Bernabé rebaixaran els seus serveis. A més, la recollida d'escombraries, i manteniment d'aigua i llum també tindran serveis mínims, i es tancaran algunes infraestructures municipals, com ara l'Escola Municipal de Música de Berga, les biblioteques, els centres cívics o les instal·lacions esportives.

En el cas de l'Ajuntament de Berga, la convocatòria de vaga i els serveis anul·lats s'han decidit en assemblea amb els treballadors. Una vaga, però, que no serà seguida només pel sector públic, sinó també per bona part del privat. En el cas de NacióBerguedà, ha decidit sumar-se a la convocatòria de parada de país des d'aquest dilluns a les 20.00 i fins dimarts a les 20.00, i també s'hi han sumat comerciants i empresaris.

Pel que fa als primers, la Unió de Botiguers Berga Comercial ha emes un comunicat on insta a la vaga, tot i que deixa l'elecció d'obrir o no als seus socis. Per altra banda, l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà també s'ha sumat a la convocatòria, lamentant els fets de diumenge. A més, societats i empreses de tota la comarca han anat informant, al llarg del dia d'avui i a través de les xarxes socials, de la interrupció de l'activitat de cara a dimarts.

NacióDigital mantindrà serveis mínims amb un minut a minut centralitzat de país, i el diari i les seves delegacions territorials tornaran a posar-se en marxa a partir de les 20.00 hores de dimarts, per explicar el transcurs, efectes i conseqüències del dia.