Els Mossos acudeixen als col·legis electorals del Berguedà però no els precinten

La policia catalana només aixeca acta i deixa constància de la situació

01 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 8:38h
Mossos en un col·legi electoral d'Avià.
Mossos en un col·legi electoral d'Avià. | Cedida
Els Mossos d'Esquadra han començat a arribar als col·legis electorals del Berguedà, tot i que més tard del que es tenia previst. Amb la sortida del sol, els agents s'han personat a les diferents seus, després d'una reunió a la caserna d'on han sortit diverses patrulles. En tots els casos, però, els agents només han aixecat acta i han deixat constància de la quantitat de gent que s'aplegava davant de les seus electorals i col·legis. 

Impedir el precinte i el desallotjament dels punts de votació era la intenció de col·lectius i entitats sobiranistes, que durant tota la setmana han fet una crida a la impliació ciutadana per evitar el tancament dels locals electorals, de cara al referèndum d'independència d'aquest 1 d'octubre. 

Ja abans de mitjanit, desenes de persones ocupaven tots els col·legis electorals de la capital en una demostració de força. En molts dels casos s'havien organitzat activitats lúdiques i festives, com ara concerts, jocs o maratons de cinema, i en diversos llocs, els ciutadans s'han quedat a dormir en tendes de campanya o màrfagues i sacs. 

A partir de quarts de cinc del matí, però, l'ambient ja s'ha començat a tornar a activar. A la gent que s'ha quedat a dormir, s'hi han sumat altres veïns de la ciutat, que han portat cafè i esmorzar. La música que havia deixat de sonar cap a les 2.00, ha tornat a ambientar la festa en alguns punts, i l'escenari ha esdevingut festiu i amb caràcter nerviós. 

L'arribada dels Mossos d'Esquadra en la majoria de llocs no s'ha produït, com es tenia previst, abans de les 6.00 del matí. Els agents s'havien de personra davant dels locals electorals, aixecar acta i deixar constància de la situació. Aquesta actuació havia de respondre a les instruccions generals donades pels comandaments del cos policial català per acatar la interlocutòria del TSJC. No obstant això, passades les 6.00 del matí, els locals no s'han precintat. Els col·legis tenen previst obrir les portes diumenge a les 9.00 del matí, però abans han estat citats els integrants de les meses, i han d'arribar les urnes, les paperetes i les llistes censals.
 

Mossos als Jutjats Vells de Berga. Foto: Cedida

 

Mossos d'Esquadra en un col·legi electoral de Berga. Foto: Cedida

 

Mossos d'Esquadra en un col·legi electoral de Berga. Foto: Cedida

Arxivat a