FOTOS Desenes de persones ocupen els col·legis electorals de Berga en una demostració de força

Els diferents locals electorals de la capital del Berguedà s'omplen d'activitats nocturnes | Els berguedans afirmen que esperaran tota la nit a que arribin els Mossos

01 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 0:34h
Col·legi electoral als Jutjats Vells.
Col·legi electoral als Jutjats Vells. | Aida Morales
Desenes de persones i, en alguns llocs, fins a un centenar, estan ocupant, durant la nit d'aquest dissabte a diumenge, els col·legis electorals de Berga, que aquest 1 d'octubre tenen previst obrir per acollir el referèndum d'independència de Catalunya. Uns locals que, tal com ja han avisat els Mossos d'Esquadra, no poden desenvolupar cap activitat relacionada amb aquesta consulta i que, per tant, abans de les 6.00 del matí s'han de precintar.

Bona part de la ciutadania, però, no hi està d'acord, i per aquest motiu ha decidit tirar endavant actes de desobediència arreu del país, i promoure, sota la bandera de la democràcia i l'aval del Govern, un referèndum que bona part dels partits polítics ja portaven en el seu programa electoral.

A Berga, doncs, s'han programat activitats durant tot el cap de setmana. Aquestes ja van començar divendres a la tarda i han continuat durant tot el dissabte. Entre aquestes, una marató de cinema o concerts als Jutjats Vells de Berga, sopars populars, una marató de jocs al Centre Cívic, esports i concerts de banda a l'Institut Guillem de Berguedà, i sessions de lectura i folk a la Biblioteca de Berga, entre d'altres actes que també s'han desenvolupat en diversos punts del Berguedà. En alguns casos, a més, la porta del local ha desaparegut, i la intenció dels berguedans és fer resistència pacífica.

A alguns llocs s'han organitzat acampades a l'exterior dels locals electorals, mentre que en altres, les persones s'aplegaran a l'interior amb sacs de dormir. Segons han informat, els Mossos intentaran desallotjar o precintar tots els col·legis electorals abans de les 6.00 del matí, l'hora prevista que coincideix amb les instruccions generals donades pels comandaments del cos policial català per acatar la interlocutòria del TSJC. Els locals tenen previst obrir les portes diumenge a les 9.00 del matí, però abans han estat citats els integrants de les meses, i han d'arribar les urnes, les paperetes i les llistes censals.
 

Col·legi electoral a l'Institut Guillem de Berguedà. Foto: Aida Morales

 

Col·legi electoral a l'Institut Guillem de Berguedà. Foto: Aida Morales

 

Col·legi electoral a la Biblioteca de Berga. Foto: Aida Morales

 

Col·legi electoral al Pavelló de Suècia. Foto: Aida Morales

 

Col·legi electoral a la Biblioteca de Berga. Foto: Aida Morales

 

Col·legi electoral als Jutjats Vells. Foto: Aida Morales

 

Col·legi electoral a la Plaça Maragall. Foto: Aida Morales


 
Arxivat a