Una exitosa Berga Bolet omple la vigília festiva del referèndum

El carrer major es converteix en un riu de gent, amb llargues cues davant de les parades que oferien tapes | El mal temps no aconsegueix frenar un esdeveniment que creix cada any una mica més

30 de setembre del 2017
Actualitzat a les 22:29h
Berga Bolet.
Berga Bolet. | Aida Morales
Milers de tapes, ambient festiu i neguit. Sobretot, molt de neguit. Berga s'ha convertit, des d'aquest dissabte a les 20.00 hores en un veritable formiguer. El carrer major ha estat l'artèria principal d'aquest escenari, que ha ocupat les primeres hores de la nit, en una riuada festiva de tapes de bolets, que ha tornat a esdevenir tot un èxit pels comerciants. En total, els botiguers i restauradors han posat a disposició unes 19.000 tapes, repartides entre primers, segons i postres, en un acte que cada any agafa més força i una clara consolidació.

Aquest any, el context del referèndum del diumenge ha marcat bona part de la jornada. El temps, per altra banda, ha fet la resta. No obstant això, l'activitat no ha disminuït i, a diferència del que es podia pensar després de la meteorologia plujosa de la tarda, la gent ha preferit omplir l'estómac i preparar-se per guardar col·legis electorals.
 

Una actuació musical en el marc de la Berga Bolet. Foto: Aida Morales


El carrer major de la ciutat i afluents del centre històric, doncs, s'han omplert com poques vegades passa a l'any, amb llargues cues davant d'algunes parades, sobretot aquelles que oferien tapes calentes. Arròs, patates, crema, creps, milfulls..., i també gelats i carn. Tot amanit amb els bolets que, justament aquests darrers dies, comencen a sortir. A la plaça de Sant Joan, ha presidit, per primera vegada, un jurat especialitzat, que ha premiat les tapes més ben elaborades, tot i que la població també ha pogut escollir el seu plat preferit, premiat amb el guardó popular.
 

Berga Bolet. Foto: Aida Morales


Al matí, la Berga Bolet ha centrat l'atenció en la canalla. Malgrat el mal temps que ha començat a afeblir l'ambient al migdia, els nens i nenes han pogut jugar en les diverses activitats programades per a la canalla, així com redescobrir els millors bolets al bosc que s'ha instal·lat a la plaça de les Fonts. El showcooking portat a terme davant del restaurant Korpus a la plaça Maragall ha atret l'atenció dels més curiosos, i les parades de bolets han començat a vendre les primeres troballes dels boscos berguedans.

En conjunt, una diada de festa i gastronomia tal com s'esperava, tot i la coincidència amb el cap de setmana del referèndum que, més que atenuar l'ambient, en certa manera l'ha incrementat. Pel que fa al Concurs de Boletaires i la crema de la falla, però, s'ha posposat per finals d'octubre. 
 

El jurat de la Berga Bolet. Foto: Aida Morales

Arxivat a