Primera nit tranquil·la i sense incidents als col·legis electorals del Berguedà

Molts berguedans passen la nit als centres i altres ocupen espais exteriors amb tendes de campanya

Redacció
30 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:36h
Acampada davant del col·legi electoral a Casserres.
Acampada davant del col·legi electoral a Casserres. | Cedida
Diversos voluntaris i desenes d'associats d'entitats sobiranistes, culturals o socials del Berguedà han passat una primera nit tranquil·la als centres que diumenge seran col·legis electorals del referèndum per a l'autodeterminació de Catalunya. Una primera nit que ja es pronosticava de calma, després que aquest divendres a la tarda, els Mossos es personessin en diverses instal·lacions per aixecar acta i deixar constància de l'activitat que s'hi realitzava. 

Més d'una vintena d'espais que, arreu de la comarca, han estat ocupats per veïns de la zona que, en la majoria de casos, han plantat tendes als patis i han passat la nit com si fossin de colònies. En altres punts, on no es podia acampar, els voluntaris han dormit en interiors a dins de sacs de dormir.

Aquest dissabte, tots els locals que el diumenge acolliran col·legis electorals tenen previstes activitats lúdiques i esportives per fer el cap de setmana més entretingut. La seva voluntat és tornar a fer nit als centres aquest dissabte, tot esperant la jornada electoral de diumenge

En qualsevol cas, han informat des de l'ANC, encara calen més voluntaris dels que hi ha. Per això, tothom qui vulgui ajudar en l'organització d'actes o passar-hi aquesta nit, pot dirigir-se al centre i demanar per al responsable del tancament. Des dels Comitès en Defensa del Referèndum es fa una crida a omplir els centres de gent sobretot de cara al diumenge a les 6 del matí, quan hi ha més perill que els col·legis siguin precintats.
 

Activitats a l'escola de la Pobla de Lillet. Foto: Cedida