La Casa de la Patum reobre aquest cap de setmana, després d'arreglar goteres i humitats

Les comparses de la Patum es podran tornar a visitar de divendres a diumenge

Redacció
30 de setembre del 2017
Actualitzat a les 0:27h
Casa de la Patum (arxiu)
Casa de la Patum (arxiu) | ACN.
Després de mesos d'espera, la Casa de la Patum tornarà a obrir les portes aquest cap de setmana, preparada per rebre els visitants que vulguin conèixer la festa berguedana a través de l’exposició de la comparseria i d’un audiovisual explicatiu sobre la celebració declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO l’any 2005. Fins el moment, aquest petit museu estava tancat per portar a terme obres de condicionament de la teulada i un tractament per a combatre l’acció dels tèrmits en algunes parts de l’immoble. 

Concretament, la Casa de la Patum estava fora de servei des de la Patum del 2016, quan es van detectar problemes d'humitats causats pel despreniment d’una part de la façana i pel trencament de diverses teules. Això va provocar el deteriorament de la teulada, un fet que va provocar que l'Ajuntament decidís traslladar la imatgeria als baixos del consistori per garantir-ne la integritat. Durant els darrers mesos, s’han realitzat diverses actuacions per rehabilitar les zones de l’edifici que havien quedat malmeses a causa de les goteres. Entre aquestes, s'ha reparat la teulada per evitar la filtració d'aigua i s'ha pintat l'interior de l'edifici, a banda d'adequar el sistema de visionat de l’audiovisual. 

Segons la regidora de Patum, Mònica Garcia, aquest edifici ha estat "mancat de manteniment durant anys”, motiu pel qual “aquesta intervenció ha de servir per a resguardar" el patrimoni i "seguir millorant i renovant diversos elements" que feia temps que no s'havien tingut en compte. De cara als propers mesos, doncs, es plantegen noves actuacions, com ara 
condicionar els espais on es guarden els vestits de les comparses i replantejar l’audiovisual. 

La Casa de La Patum obrirà aquest dissabte coincidint amb els actes de celebració de la Berga Bolet. El museu romandrà obert els dissabtes i els diumenges, d’11.00 del matí a 14.00 del migdia i les tardes de divendres a diumenge, de 17.00 a 20.00 hores. 
Arxivat a