Els Mossos es personen i aixequen acta als col·legis electorals del Berguedà

L'ANC demana calma, però també que els ciutadans estiguin alerta per una "mobilització immediata" | Els agents passen per escoles i punts de votació de Gironella i Casserres, entre d'altres

29 de setembre del 2017
Actualitzat a les 23:30h
Mossos i Guàrdia Civil al voltant de l'Institut Guillem de Berguedà.
Mossos i Guàrdia Civil al voltant de l'Institut Guillem de Berguedà. | Aida Morales
Els Mossos d'Esquadra s'han personat aquesta tarda de divendres a diversos col·legis electorals de Berga i de la comarca del Berguedà. Entre ells, i segons ha pogut saber NacióBerguedà, l'Institut Guillem de Berguedà de Berga, l'escola de Santa Eulàlia i el Casino, a part de les escoles de Casserres i Gironella, al voltant de les 18.00 hores.

Segons han explicat, els Mossos han pres declaració al director o responsable dels centres on el proper diumenge 1 d'octubre es realitzarà el referèndum d'independència, i han deixat constància de les activitats que des d'aquest divendres s'hi realitzaven. En el cas del director de l'Institut Guillem de Berguedà, amb qui aquest diari ha pogut parlar, els ha relatat que, actualment, ell no té la responsabilitat del centre, després que el Departament d'Ensenyament n'hagi agafat el relleu aquest divendres al matí. A més, ha indicat, li han preguntat si tenia constància d'urnes i papertes. A tot això, el director ha contestat que sabia que els Castellers de Berga realitzaven un dels actes de la celebració del seu aniversari, i que hi havia activitats programades. 
 

Furgoneta dels Mossos d'Esquadra a Gironella. Foto: Martí Pons


En el cas de Gironella, també han explicat a aquest diari, una furgoneta dels Mossos ha parat a fer control i, segons han relatat, els agents han pres registre d'una persona anònima i han apuntat l'activitat que s'hi feia.

Segons ha apuntat l'ANC, en cap dels registres s'ha demanat el desallotjament i sembla que, de moment, no hi ha intenció de precintar cap dels locals. En aquest punt, l'Assemblea ha demanat tranquil·litat, però també que la ciutadania estigui atenta per si cal una "mobilització immediata".
 

Els Mossos a l'Escola de Cal Bassacs, de Gironella. Foto: Cedida/Òmnium

 

Activitats a l'Institut Guillem de Berguedà. Foto: Aida Morales