El dibuixant berguedà «KAP», guardonat amb un dels premis de LiberPress

Carles McGragh creu que a l'Estat li falten encara anys de "cultura democràtica" i alerta que aquestes vulneracions de drets es poden mantenir

Redacció
27 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:03h
El dibuixant Jaume Capdevila KAP
El dibuixant Jaume Capdevila KAP | KAP/gargots.net
El dibuixant berguedà Jaume Capdevila "KAP" ha estat un dels guanyadors dels premis LiberPress, que s'han entregat aquest dimecres, com un reconeixement a la solidaritat i a la defensa dels drets humans de personalitats i entitats d'arreu del món. En aquest cas, el ninotaire ha estat reconegut per la seva defensa de la llibertat d'expressió, tot i que també s'han premiat l'escriptor Bernardo Atxaga, el director de cinema Paolo Bianchini, la cantant grega Maria Farantouri, el moviment feminista Femen, o la trajectòria de Greenpeace i Pallassos sense Fronteres. 

En la cerimònia d'aquests premis que arriben a la 19a edició i que s'ha fet a l'Auditori de Girona, el president de LiberPress, Carles McCragh, ha assegurat que Catalunya està vivint una "situació de manca de llibertats" que no es veia "des del franquisme", en referència a les actuacions de l'Estat contra el referèndum de l'1-O. McCragh ha afirmat a la roda de premsa per donar a conèixer els guanyadors dels premis d'enguany, que "Espanya continua essent una societat ancorada en l'autoritarisme i és normal perquè molta gent ve d'aquell temps".

En aquest sentit, ha alertat que "aquestes coses quan es fan una vegada es tornen a repetir". Pel representant de l'associació, en aquest moment "les llibertats individuals, de premsa, d'expressió i associació estan realment atacades".