Núria Picas fa segona a la Salomon Ultra Pirineu, que guanya Pablo Villa

Mil inscrits s’han enfrontat al repte d’unir els 8 refugis de la travessa de Cavalls del Vent al Parc Natural del Cadí Moixeró

Redacció
24 de setembre del 2017
Actualitzat el 25 de setembre a la 13:49h
Núria Picas, a l'arribada a Bagà.
Núria Picas, a l'arribada a Bagà. | @UltraPirineu
La berguedana ha fet una cursa espectacular, darrere la gran guanyadora, Maite Maiora (14:22:19 h), amb un temps de 14:41:45 h, una hora abans que la russa Ekaterina Mityaeva –dona de Dmitry, el segon classificat de la prova masculina– que ha fet la cursa en 15:41:17 h.

"Res com celebrar-ho a casa i amb la meva gent", ha manifestat Núria Picas aquest matí ben d'hora al seu compte de Twitter (en català i en anglès). La catalana, nascuda a Manresa fa 41 anys i resident a Berga, ja era, dies abans, molt conscient de la dificultat del triomf, tal com va manifestar en la recent entrevista feta per NacióBerguedà: "…el primer objectiu és la victòria i el segon, desgastar el mínim possible per guanyar la cursa. És a dir, si puc arribar a 10 segons de la segona, millor que arribar a una hora. Però guanyar serà difícil".

Maiora ha entomat la recta final d’una de les millors temporades de la seva trajectòria, però la catalana Picas, que fa tant sols unes setmanes va complir el somni de guanyar l’UTMB al Mont Blanc, no li ha posat gens fàcil per fer-se amb la victòria.

En homes el triomf ha estat per al lleonès Pablo Villa, que tenia un compte pendent amb Bagà. Fa dos anys va haver d'abandonar a mitja cursa i va prometre que hi tornaria per acabar de completar el recorregut. I de quina manera ho ha fet! Amb seny, paciència i perseverança ha aconseguit superar tots els seus rivals i arribar-hi victoriós després de recórrer els 110 km de la Salomon Ultra Pirineu. Emocionat, explicava just després de creuar la meta que “portava desitjant aquest moment durant molts anys. Era un somni i avui s’ha fet realitat. Sabia que ho portava a les meves cames i algun dia havia de passar”.

El corredor de Lleó havia sortit a les 7 del matí de Bagà juntament amb els 1.000 inscrits que s’enfrontaven al repte d’unir els 8 refugis de la travessa de Cavalls del Vent al Parc Natural del Cadí Moixeró. L’estratègia de Pablo Villa ha estat la més eficaç i sortia reservant al pas dels primers quilòmetres, deixant que a les primeres posicions s’hi situés el marroquí Zaid Ait Malek, que abandonaria a Bellver (km 40). Allà, Villa arribava tercer per afrontar la part més tècnica del recorregut en la pujada al refugi de Prats d’Aguiló (km 60) i coronant el Pas dels Gosolans ja en segona posició, per darrere del seu company d’equip de Salomon, el canari Cristofer Clemente. Després d'envoltar el Pedraforca per arribar a Gòsol, on Clemente ha hagut d’abandonar després d’una caiguda, el liderat estava servit per a Villa, que l’ha sabut aprofitar i administrar per cruspir-se els kilòmetres que li faltaven fins a arribar a Bagà victoriós amb un temps de 12:30:19 h. El rus Dimitry Mityaeva ha fet segon amb 12:33:46 h, i Aurelien Dunand-Pallaz ha arribat tercer amb un temps de 12:44:15 h.