El 30 minuts sobre el 9-N passa per Berga i presencia el vot de Gendrau

Els tres convidats contraris al procés català queden parats amb els barracons del SES Serra de Noet

Redacció
17 de novembre del 2014
Actualitzat a les 14:08h
576_141622965630_min
576_141622965630_min

Berga ha estat un dels indrets protagonistes del 30 minuts que TV3 va gravar durant el cap de setmana del 9 de novembre, quan els ciutadans catalans van votar el seu futur polític a a les urnes. 

En aquesta visita, un catedràtic de Dret Constitucional de Valladolid, un jove graduat en història a Extremadura i un petit empresari textil de València arriben a Berga el mateix 9 de novembre al migdia i presencien directament el vot del mateix alcalde de la ciutat, Juli Gendrau. Amb aquest, els tres convidats conversen, als voltants del minut 26:40- sobre la responsabilitat de la consulta participativa, els diners que el Govern s'hi pot haver gastat o bé les mocions en suport a Artur Mas que la majoria d'ajuntaments catalans van aprovar. 

"¿Què delito hay en votar?", pregunta Gendrau, ¿cuánto ha costado al erario público?, li replica el catedràtic. A l'hora de marxar, acompanyats per una membre de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), els tres convidats comenten el mal estat dels barracons on s'ha votat: "Me ha horrorizado toda la caseta de obra donde se ha votado". 
Arxivat a