La Pobla de Lillet enceta les festes del bolet al Berguedà amb vermut, vins i gastronomia

Es torna a organitzar la 3a trobada de Cellers Vermutaires de Catalunya i la 3a edició de Vermut i Tapes

Redacció
22 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:47h

Safates de rovellons Foto: Adrià Costa


La manca de bolets al Berguedà no ha estat prou motiu perquè, aquest cap de setmana, la Pobla de Lillet deixi de celebrar, com és habitual, la seva tradicional Festa del Bolet i del Boletaire. Una festivitat que s'iniciarà dissabte a les 10.00 del matí amb la Fira d'Artesans i Productors Agroalimentaris que s'allargarà durant tot el dia, així com també diumenge, amb gastronomia, vermuts i vins.

A les 11.00 del matí hi haurà un taller de màgia a càrrec de Dani Magyk i, poc després, s'obrirà l'Espai Boletaire i es donarà el tret d'inici de la 3a trobada de Cellers Vermutaires de Catalunya, amb la 3a edició de Vermut i Tapes, amb cellers, cerveses artesanes, vins i caves, així com un maridatge amb tapes dels diferents bars i productors alimentaris. Una activitat similar a la que es farà diumenge a partir de les 11.30 hores, quan es convidarà tothom a fer el vermut amb una cassoleta de bolets a la plaça de l'Ajuntament, gràcies a la col·laboració del Vermut Murcarols, originari de la Pobla de Lillet.

Dissabte de 16.00 a 17.00 es farà el 19è Concurs de Plats Cuinats amb Bolets i el 4t Concurs Infantil de Cuina amb Bolets i, a les 18.00 hores, s'exposaran els plats amb posterior entrega de premis. Més tard, a l'Espai Boletaire hi haurà la 6a edició del Tasta-B&Jazz, on es podran tastar vins de denominació d'origen català, amb tastets de cuina del bolet. Tot això amenitzat amb el jazz en directe de les Sax-sessions de Pep Poblet.

Diumenge, a banda de la fira i del vermut davant de l'Ajuntament, hi haurà una cerca fires amb la xaranga dels Entrompats i, a les 12.30 del migdia es farà una diada castellera amb la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès "Els Bous".

En paral·lel, als Jardins Artigas es farà una visita comentada per a tots els assistents i, durant tot el dia a la plaça del Fort es podrà veure l'exposició micològica, que compta amb la col·laboració de l'Associació Micològica Berguedana, que classifica els bolets segons l'espècie i el grau d'acceptació comestible.
 

Consulta els actes de la Festa del Bolet de la Pobla de Lillet

Arxivat a