Ivan Camps i Jan Margarit guanyen les curses dels Tossals

La cursa del Campionat Maqui Bages-Berguedà ha aplegat més de 340 corredors

Redacció
16 de novembre del 2014
Actualitzat el 17 de novembre a les 15:35h
Tram de la cursa dels Tossals
Tram de la cursa dels Tossals

Un dels corredors de la cursa Foto: Organització de la cursa


El corredor Ivan Camps s'ha endut el triomf absolut de la cursa de 25 quilòmetres que s'ha realitzat aquest diumenge a l'Espunyola. L'atleta ha realitzat la nova cursa llarga dels Tossals amb 2 hores i 19 minuts, a gairebé 10 del segon classificat, Jesús Pau Vázquez, i 15 minuts del tercer, Aleix Cunillera. Aquesta nova versió de la cursa s'afegia per aquells corredors que busquessin un recorregut més dur i exigent  a l'entorn de la zona més feréstega de la serra dels Tossals i amb un desnivell de 1.500 metres. 

Segons han informat els organitzadors, han estat més de 130 els corredors que s'hi han apuntat, un clar èxit de participació en un recorregut que segurament quedarà per a properes edicions. En dones, Susana Rivero ha estat la primera que ha arribat a la meta dels 25 quilòmetres, amb 3 hores i deu minuts. Lucia Caballero i Lorena Ledesma l'han seguit poc després. 

La majoria de corredors, però, encara han disputat la cursa tradicional de 14 quilòmetres que resseguia la cresta de la muntanya dels Tossals per diversos trams de camp a través i corriols. Els guanyadors d'aquesta han estat Jan Margarit i Silvia Leal, amb 1:10 i 1:24, respectivament, seguits per Riki Hierro i Álvaro Rance en la categoria masculina, i Marta Comas i Maria Beringues en la femenina. 

Aquesta cursa, que forma part del Campionat Maqui Bages-Berguedà, recorre bona part de les muntanyes que maquis com Marcelí Massana o Caracremada van resseguir al llarg del S.XX. Emmirallant-se en aquests personatges, els més de 340 corredors que finalment hi han participat han combinat esport i història, amb un clar retorn als orígens. 

A més, i com a tret diferencial de la cursa, els organitzadors han preparat un dinar/esmorzar amb productes de la comarca, per donar a conèixer i promoure els elements de proximitat.
 

Classificacions Cursa dels Tossals-14 km 2014

Classificacions Cursa dels Tossals-25 km 2014

Fotos de la Cursa dels Tossals de l'Espunyola 2012-2014