L'Ajuntament de Berga eixuga el deute de 2,8 milions a proveïdors anterior al 2015

Francesc Ribera afirma que és una notícia "molt positiva"

Redacció
19 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:55h
L'Ajuntament de Berga ha aconseguit eixugar el deute històric a proveïdors que ascendia a 2,8 milions d'euros, de factures pendents i anteriros al 2015. Una notícia "molt positiva", segons el regidor de Planificació Pressupostària, Francesc Ribera, que permet eliminar el risc de possibles reclamacions jurídiques de més de les 2.000 factures impagades, així com les indemnitzacions corresponents per la demora en els pagaments pendents. 

Fins el desembre del 2016, ha recordat l'Ajuntament, el consistori havia reduït el deute fins als 950.000 euros. Finalment, però, aquest setembre el pagament total s'ha pogut fer efectiu, gràcies a la reserva d'ingressos d'exercicis tancats, així com la implantació d'una nova estratègia econòmica en la gestió i control de la despesa. 

Aquest deute sufragat, ha recordat Ribera, s'ha pogut pagar mentre es mantenia el pagament de totes les factures a 30 dies i complint les obligacions creditícies. Així doncs, Ribera encara ara un altre flanc. Malgrat que no hi hagi deute a proveïdors, caldrà anar tornant els préstecs adquirits pel consistori, el darrer del qual finalitzarà el 2022. 
Arxivat a