Berga obre la temporada del Cicle Gaudí amb «Incerta glòria» al Teatre Patronat

El cicle s'allargarà fins el mes de desembre

Redacció
19 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:12h
Incerta glòria
Incerta glòria
El Cicle Gaudí torna a omplir Berga de projeccions, i ho farà amb l’estrena, aquest dijous al Teatre Patronat, de la pel•lícula “Incerta glòria”. Amb aquest projecte, l’Acadèmia del Cinema Català pretén acostar diverses propostes als espectadors, per tal de promocional les obres cinematogràfiques de producció catalana. 

Al Cicle hi ha la participació de 33 municipis de les províncies de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, i a Berga es programa amb la col•laboració de l’entitat 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic.

“Incerta glòria”, “Estiu 1993” i “Brava” seran els tres films que integren la programació de tardor de la mostra que s’allargarà fins al desembre, tot i que el títol de l’última pel•lícula es donarà a conèixer properament. Com és habitual, les sessions de cinema es faran el tercer dijous de cada mes al Teatre Patronat de Berga, a les 20.30 hores. El preu de l’entrada general serà de 4,5€, però es mantindran els descomptes pels titulars del Carnet Jove (3€) i pels socis del Club Vanguardia (2x1).  

La primera cita de la temporada serà el 21 de setembre, quan es projectarà el darrer llargmetratge del director mallorquí, Agustí Villaronga. Es tracta d’”Incerta glòria”, basada en la novel•la homònima de l’escriptor Joan Sales, que narra una història de passions amoroses i amistats traïdes durant la Guerra Civil espanyola. 

El 19 d’octubre serà el torn de la pel•lícula “Estiu1993” de Carla Simón. Es tracta d’un film autobiogràfic protagonitzat per la Frida, una nena de sis anys, que s’enfronta al primer estiu amb la seva nova família adoptiva. El film parla sobre la difícil infància d’una nena que aprèn a encaixar en un món rural mentre supera la mort de la seva mare.
La sessió del 16 de novembre estarà dedicada a la producció catalana “Brava” encapçalada per Laia Marull, Bruno Todeschini, Emilio Gutiérrez Caba, Francesc Orella i Mikel Iglesias. La pel•lícula dirigida per Roser Aguilar narra la vida de la Janine, la qual, sembla anar molt bé fins que pateix un assalt al metro i tot s’enfonsa.