El carrer major de Berga acollirà una exposició sobre la privatització de l’aigua a Cochabamba

Les instantànies són del fotògraf de Gironella Aldo Caldoso

Redacció
18 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:05h

Imatges de l'exposició sobre la guerra de l'aigua a Bolívia. Foto: AjBerga.


El cicle expositiu “Art Major”, que omple diversos aparadors del carrer major d’art des de fa mesos, acollirà, fins el proper dia 3 d’octubre, tot un conjunt de fotografies sobre els efectes de la privatització d’aigua de Cochabamba, a Bolívia. Aquesta ciutat que va acollir l’epicentre de les protestes a finals de 1999, i els seus habitants van sortir als carrers per aconseguir la remunicipalització dels serveis públics d’aigua, que havia passat a mans d’un consorci internacional format per empreses nord-americanes, espanyoles i bolivianes. El conflicte va portar a enfrontaments entre les forces armades i la població civil, que van acabar amb centenars de ferits i un mort, durant diverses jornades de protesta per l’increment del preu d'aquest bé. 

Amb aquesta exposició titulada “Guerreros del aigua” i feta pel fotògraf de Gironella Aldo Caldoso, es vol donar a conèixer la lluita de les persones que es van manifestar per defensar els recursos públics. 

Amb el projecte "Art Major" es busca fomentar la dinamització i la continuïtat d'un dels eixos comercials més emblemàtics de la ciutat. Per això, el consistori també insisteix en fer una crida als particulars que disposin de locals buits per tal que els cedeixin, mentre no tinguin una altra utilitat, perquè puguin exposar obres artístiques. Per altra banda, l'exposició també resta oberta a totes les persones que vulguin mostrar les seves obres o treballs, ja sigui fotografia, pintura, escultura o dibuix, entre d'altres.
 

Imatges de l'exposició sobre la guerra de l'aigua a Bolívia. Foto: AjBerga.

Arxivat a