La música homenatjarà la jove gironellenca Sílvia Prat, en el primer any de la seva mort

El 21 de setembre sortirà un disc amb tres cançons de record fetes per amics de la jove | L'objectiu és recordar i fer bandera de la filosofia de vida de Prat

16 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:31h
Cerimònia de comiat de la jove gironellenca Sílvia Prat
Cerimònia de comiat de la jove gironellenca Sílvia Prat | Aida Morales
El record i l'enyor envers la jove gironellenca Sílvia Prat i Bernades, que va morir l'any passat, es tornarà a fer present aquesta propera setmana. En molts casos serà de manera introspectiva, anhelant poder canviar el passat, tot i que també amb la vista posada en el present i el futur. Una realitat que ella vivia, sense por, en cada segon i cada minut, ha volgut recordar el seu entorn. Per això, i amb el vist i plau de la família, un grup de músics i amics propers han preparat un disc amb tres cançons, que el proper dia 21 de setembre es farà públic i es repartirà entre aquelles persones que ho desitgin. 

"Aquestes cançons explicaran com era ella, les coses que nosaltres fèiem amb ella o què ens va suposar ser els seus amics", ha explicat a NacióBerguedà Marc Piera, un dels impulsors del disc. Amb tot això, ha dit, es pretén fer memòria i homenatge de la seva filosofia de vida, una manera de pensar que consistia en "viure la vida i no pensar en res més". "La Sílvia no tenia por de la mort, i això ens ha de servir per viure com ella volia, viure com un ocell", ha afegit. 

El disc ha estat compost i musicat per Piera, Esther Díaz, Óscar Pardo, Gerard Marín, Francesc Bertran i Jordi Pujols, i ha tingut la col·laboració de la cantant de Giovinetto Anna Ferrer, així com el suport econòmic de més de 30 amics de Prat, que han anat seguint el seu procés de creació durant els últims vuit mesos. A més, ha relatat, acompanyant el disc també es farà públic un modest videoclip que complementarà, en imatges, una de les cançons. En conjunt, s'han encarregat entre 500 i 700 còpies, que s'han pagat entre tots els amics. 

Sílvia Prat va morir a Colònia (Alemanya) el passat 21 de setembre als 27 anys, quan va patir un accident en bicicleta amb un tramvia. Era periodista i publicista, i feia uns anys que residia a Alemanya, tot i que tenia un fort vincle amb Gironella, i es considerava amant de la Patum i el Berguedà. Va estudiar a l'institut Pere Fondevila de Gironella, i més tard a la Universitat de Barcelona. Durant la seva vida, va deixar amics i va teixir vincles allà on va residir, un fet que va provocar que la seva mort fos sentida i viscuda intensament per centenars de persones. El passat 1 d'octubre es va realitzar, a Gironella, una cerimònia de comiat que va aplegar més d'un miler de persones.