Realitzen millores al Parc Natural del Cadí-Moixeró per un valor de 59.000 euros

Estabilitzen els talussos a la pista d'accés al refugi de Prats d'Aguiló

Redacció
18 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:40h
Imatge dels treballs d'estabilització del talús.
Imatge dels treballs d'estabilització del talús. | Foto: TES.
 
El Parc Natural del Cadí-Moixeró ha enllestit les obres d’estabilització dels talussos de la pista d’accés al Parc que connecta Montellà amb la zona de Prats d’Aguiló, la més visitada de la vessant nord. Es tracta d’una àrea on sovint la singularitat orogràfica del terreny ha provocat despreniments.
 
Per tal de millorar la seguretat en aquesta pista, que està tancada al trànsit des de la primavera del 2015, el Parc Natural del Cadí-Moixeró va impulsar, en coordinació amb l’Ajuntament de Montellà i Martinet de Cerdanya, la millora dels dos talussos afectats i del ferm de la pista, amb un pressupost de 59.000 euros. D’aquesta manera, es reobre la barrera del coll de Guilera que dona accés als vehicles fins a Prats d’Aguiló.

Sanejament dels talussos
 
Els treballs que s’han completat ara han inclòs el sanejament dels talussos malmesos, i l’eliminació de les roques inestables. Per tal de prevenir esllavissades en el futur, s’ha col·locat una malla protectora de  cable d’acer de 300x300 mm i 8 mm de diàmetre en el talús principal, subjecta amb bolons i relligada amb cable de 12 mm de diàmetre.
 
L’actuació s’ha completat amb la millora del ferm, que ha inclòs la retirada de pedres, l’anivellament del terreny i l’eliminació d’esvorancs provocats per l’aigua, sobretot al tram més proper al refugi de Prat d’Aguiló.
 

El ferm de la pista d'accés també s'ha millorat. Foto: TES.