El Banc de Sang de Catalunya espera més de 300 donants a Berga, a la Marató d'aquest dijous

Els regidors de l'equip de govern de l'Ajuntament ja han fet acte de presència, posant el seu granet de sorra en la donació de sang

14 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:24h
Regidors de l'Ajuntament de Berga, donant sang a la Marató d'aquest dijous.
Regidors de l'Ajuntament de Berga, donant sang a la Marató d'aquest dijous. | AjBerga.
El Banc de Sang i de Teixits de Catalunya s'ha tornat a instaurar durant aquest dijous a l'Hotel d'Entitats de Berga, on espera que més de 300 persones s'hi acostin per donar sang i plasma per nodrir les reserves de Catalunya. Es tracta d'una de les primeres Maratons de Sang que organitza el Banc després de l'estiu, quan les reserves són més baixes, per tal de garantir l'autosuficiència a nivell sanguini, en cadascun dels diferents grups i també davant de qualsevol escenari. 

Per motivar la ciutadania, els regidors de l'equip de govern de la CUP han estat alguns dels primers que s'han acostat al Banc. L'alcaldessa, Montse Venturós, i els regidors Ivan Sànchez i Eloi Escútia ja hi han participat, de la mateixa manera que membres de l'Associació de Donants de Sang del Berguedà. 

Aquest any, van recordar a la roda de premsa, es vol fer especialment visible la solidaritat dels catalans, després dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Per això, des del Banc de Sang es demana un esforç mantingut al llarg del temps i de manera constant, perquè la ciutadania prengui consciència de la importància d'anar a donar sang de manera regular. 

Durant tot el dia d'avui i fins les 22.00 hores es pot donar sang o plasma a l'Hotel d'Entitats. L'objectiu, tal com van explicar, és superar els 300 donants, una xifra que es resisteix a la Marató de Berga. 

Per donar sang s'ha de ser major de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Respecte de la rellevància de participar en la donació, han recordat que una de cada 10 persones que entra en un hospital necessitarà una transfusió sanguínea, sobretot si hi ha intervencions quirúrgiques, i que de cada donació se'n beneficien unes tres persones. A més, les dones poden donar sang tres vegades l'any, mentre que els homes, quatre. 

 
Arxivat a