ERC de Bagà denuncia els comentaris «ofensius», però demana el compromís de l'Ajuntament amb el referèndum

El grup de l'oposició insta el consistori a posar-se "a disposició de la Generalitat i a l'empara de la Llei del Referèndum" per tirar endavant l'1-O

Redacció
14 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:28h
Urnes del referèndum
Urnes del referèndum | Adrià Costa
El grup d'ERC a Bagà s'ha volgut sumar a la condemna que aquest dimecres va fer públic l'equip de govern de l'Ajuntament, després de rebre, a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació, alguns comentaris "ofensius, vexatoris i humiliants". Sobre aquests, els republicans han mostrat el seu "profund malestar", tot defensant la "democràcia i la pluralitat d'opinions", tot i que també han demanat al consistori que es comprometi amb el dret dels ciutadans d'escollir el "futur" del país. 

En aquest punt, han afirmat, ERC "lamenta els dubtes i la inacció de la coalició socialista" que governa la vila, i considera que Compromís x Bagà, ha de "comprometre's" i, per tant, donar suport, com han fet diversos ajuntaments de Catalunya, al dret a decidir. 

"Cal que l'Ajuntament de Bagà posi a disposició de la Generalitat de Catalunya i a l'empara de la Llei de Referèndum aprovada pel Parlament de Catalunya tot allò necessari per tal de que es pugui votar, a favor o en contra, en el Referèndum", han declarat. Per això, han dit, emplacen l'equip de govern a buscar una "solució política" que no comprometi funcionaris ni personal de l'Ajuntament, i animen la ciutadania a votar el proper dia 1 d'octubre "per defensar la democràcia, la convivència i la pluralitat d'opinions".