Casserres tindrà l'únic parc antiincendis del Berguedà sobre el pantà de Sant Pau

El projecte, valorat en 200.000 euros, començarà, previsiblement, el mes de febrer

Redacció
14 de novembre del 2014
Actualitzat el 15 de novembre a les 12:02h
Vista del municipi de Casserres
Vista del municipi de Casserres | Ajuntament de Casserres
El municipi de Casserres no vol tornar a reviure mai més cap incendi com el que va arrasar el 1994, quan es van cremar més de 40.000 hectàrees entre el Bages i el Baix Berguedà. Per això, el seu ajuntament tirarà endavant un parc antiincendi al municipi, una obra que el seu alcalde, Josep Colillas, ha considerat “un projecte de comarca” per evitar que es torni a repetir cap situació com la de fa 20 anys. 

Segons ha explicat a NacióBerguedà, el parc es construirà sobre el pantà de Sant Pau, amb un gran dipòsit amb un punt de càrrega elevat per a helicòpters, i un altre punt on es podran omplir fins a sis camions de bombers a la vegada. El projecte, ha concretat, té un cost de 200.000 euros, uns diners que provindran d'una subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Rural (FEDER) i d'un ajut de la Diputació de Barcelona.

Pel que fa a terminis, ha calculat que es podrà començar a construir cap al febrer “si va tot rodat”, ja que serà llavors quan la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central hi haurà donat el seu vistiplau, s'haurà fet l'exposició pública i la seva licitació. De moment, però, les subvencions ja estan donades i Casserres compta amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà, de tots els municipis de la comarca i de la Generalitat, a través de Bombers.

L'altra part del projecte

Colillas ha explicat que el parc antiincendis forma part d'un projecte més gran que inclouria netejar el pantà de Sant Pau i construir-hi una comporta de desballestament per poder aprofitar l'aigua per al consum. “Això és impossible actualment”, ha relatat, ja que el pantà està “ple de porqueria”, i fang. 

No obstant això, la segona part del projecte que ja s'inclou en un pla d'obres que la Generalitat va aprovar, i que s'hauria de dur a terme de cara a una propera legislatura.