Més de 380 escolars del Berguedà es traslladen amb bus fins a la seva escola o institut

El Consell Comarcal concedeix 330 ajudes menjador

Redacció
13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:42h
Autocars arriben als instituts, en l'inici del curs escolar.
Autocars arriben als instituts, en l'inici del curs escolar. | CCBerguedà
Un total de 384 escolars utilitzaran, durant aquest curs acadèmic, el transport escolar que ofereix i garanteix el Consell Comarcal del Berguedà, per traslladar-se fins als seus centres de primària o secundària, des de la seva població. Segons han informat des de l'ens comarcal, diversos combois o cotxes realitzen un total de 27 rutes, de les quals 11 es fan amb autocars, 11 més amb taxis i cinc amb vehicles de la Creu Roja. 

Del conjunt d'alumnes, han especificat, 300 són estudiants de secundària, que el Consell trasllada des de tota la comarca fins al seu centre més proper, així com 84 de primària, sovint repartits en cases o nuclis molt més petits. 
 

Els autocars arriben als instituts, en l'inici del curs escolar. Foto: CCBerguedà


A més, el Consell Comarcal també és qui gestiona les ajudes per a menjadors. Entre les 462 sol·licituds que s'han rebut, se n'han concedit 330. D'aquestes, 285 tenen una beca del 50% i 45, del 100%. Pel que fa a les 89 denegades, els motius han estat diversos, han especificat. A més, encara en queden 43 més per resoldre. Per altra banda, hi ha 140 alumnes que tenen concedit el menjador obligatori, és a dir, gratuït, per no tenir centre educatiu en el seu municipi de residència.