El projecte de la Casa de la Patum es debatrà a Solsona aquest dissabte

Albert Rumbo exposarà el model que es vol portar a terme a Berga per difondre la Patum fora de Corpus

per Redacció, 14 de novembre de 2014 a les 12:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'historiador i gerent del Patronat Municipal de la Patum, Albert Rumbo, exposarà aquest dissabte a Solsona el projecte de la Casa de la Patum. Ho farà a la segona sessió de 'País Gegant', el Congrés Nacional de Gegants i Imatgeria Festiva de Catalunya, on es portaran a debat diversos temes entorn de les Cases de la Festa. 

Aquests espais, tradicionalment d'exposició i d'interpretació de tota mena de festes i figures, s'han convertit en una eina molt útil per difondre les manifestacions festives. Tot i això, destaquen diversos models amb objectius i utilitats diferents, com per exemple els centres d'interpretació, els magatzems per a la conservació de figures, els espais de dinamització cultural i els espais de promoció turística, entre d'altres. Aquests models s'exposaran a les diverses ponències del Congrés, així com del futur que han de seguir. 


La tercera edició del 'País Gegant' es farà al Pavelló de Suècia el cap de setmana del 29 i 30 de novembre, dins dels actes de commemoració del novè aniversari del reconeixement de la Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

La Casa de la Patum s'ajorna

El passat mes de juny es va fer pública en aquest mateix mitjà la decisió de l'equip de govern municipal d'invertir els diners destinats a la Casa de la Patum a una sèrie de millores urbanes

Segons va explicar el mateix alcalde, Juli Gendrau, el protocol de la Xarxa de Governs Locals permetia als ajuntaments modificar el destí del més d'un milió d'euros de la subvenció de la Diputació de Barcelona. No obstant això, el batlle va avisar que l'any que ve es tornarà a demanar aquesta subvenció i que, juntament amb altres ajuts, el projecte de la Casa de la Patum es tirarà endavant.

 

Participació