Neix la plataforma «Berguedà pel Sí», que suma partits i entitats a favor de la independència

El primer acte serà dissabte 16 de setembre a Guardiola de Berguedà

10 de setembre del 2017
Actualitzat el 13 de setembre a la 13:04h
Acte de presentació del Berguedà pel Sí
Acte de presentació del Berguedà pel Sí | Aida Morales
La plataforma "Berguedà pel Sí" ja és una realitat. Aquesta serà la manera a través de la qual partits polítics, entitats i societat civil faran força per afavorir el vot pel "sí" al referèndum que es farà a Catalunya el proper 1 d'octubre. Una votació, han anunciat aquest diumenge a l'acte de presentació, que posarà les bases de la "llibertat" de Catalunya i que segueix el camí indiscutible de la democràcia. 

L'acte ha començat a les 20.00 hores a la plaça de Santa Magdalena, poc abans de donar el tret d'inici a la Marxa de Torxes. Una presentació que ha comptat amb la presència i participació de membres de diversos partits polítics de la comarca, com ara David Font, Ramon Bajona, Jesús Calderer, Eloi Escútia, Mònica Garcia, Dolors Tous o Ramon Minoves, però que ha estat recolzada pel conjunt d'entitats i partits, entre els quals l'Assemblea de Joves Independentistes del Berguedà, l'Assemblea Nacional Catalana, l'Associació de Municipis per la Independència, la Candidatura d'Unitat Popular, el Casal Panxo, Catalunya Acció, Demòcrates de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, les Joventuts d'ERC, Òmnium Cultural, el Partit Demòcrata Europeu Català i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.
 

Acte de presentació del Berguedà pel Sí Foto: Aida Morales


Amb voluntat de sumar, aquesta plataforma, han explicat, té un objectiu "clar i concret": que tots els partits i entitats que estan a favor del "sí" facin una campanya unitària que començarà el proper divendres 15 de setembre. El primer acte d'aquesta serà el dissabte 16 a les 20.30 hores a Guardiola de Berguedà, on participaran Eduardo Càliz, Núria de Gispert, Sergi Miquel, Pere Pugès i Meritxell Serret. El divendres 22 de setembre a la mateixa hora, la campanya continuarà a Gironella i, finalment, el dimecres 27 es farà l'acte final a Berga. 

Segons han recordat, l'opció guanyadora del referèndum serà la que tingui més vots vàlids. Un fet que obliga a sumar esforços, així com també ho estan fent els diputats del Parlament de Catalunya que, votant a favor del referèndum, van cridar a la mobilització "general, pacífica i democràtica dels ciutadans". En aquest marc, doncs, han afirmat que estan a tocar de la llibertat i han assegurat que "cap tribunal podrà tombar la voluntat d'un poble pacífic i democràtic". 
 

Polítics assistents a l'acte del Berguedà pel Sí Foto: Aida Morales