El Berguedà es prepara per la Diada «definitiva»

El berguedà ocupa el tram 101 de muntanya, un dels més propers al punt de confluència

Redacció
11 de setembre del 2017
Actualitzat a les 8:39h
Diada de l'11 de setembre (arxiu)
Diada de l'11 de setembre (arxiu) | Albert Ortíz
Milers de berguedans es preparen, aquest 11 de setembre, per tornar a Barcelona i celebrar el que molts han començat a anomenar la diada "definitiva". Una manifestació que, amb el referèndum de l'1 d'octubre a la vista, adquireix una aura especial, esdevenint, per a molts, l'últim tram d'un llarg viatge. 

Més d'una vintena d'autobusos seran els que es desplaçaran, sota l'organització de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), de la comarca cap a la capital catalana. D'aquests, 10 sortiran de Berga, amb un total de 655 places ocupades. El tram destinat al Berguedà a la manifestació serà el 101 de muntanya, un dels més propers a la fila zero, que és on se celebrarà l'acte central de l'ANC. L'escenari de la mobilització de la Diada del Sí serà a la cruïlla entre dos dels principals carrers de la ciutat de Barcelona, el carrer Aragó amb passeig de Gràcia, i la figura que es formarà serà un signe de suma.

La Diada del Sí començarà a les 17.14 hores. No obstant això, l'ANC recomana fer el desplaçament fins al tram unes hores abans, ja que a les 15.00 de la tarda es tallarà el recorregut pels vehicles, per tal de garantir la mobilitat i la seguretat dels vianants. Entre les 16.00 i les 17.00 hores hi haurà música, cultura popular i castells, que faran ambient i entreteniment i, a partir de llavors, es començaran a desplegar quatre macro pancartes als extrems dels eixos (Casanova, Jardinets, Passeig de Sant Joan i Ronda de Sant Pere), així com altres de més petites a la plaça Catalunya. Aquestes aniran avançant cap al punt central per damunt dels assistents, provocant un joc de colors, de manera conjunta amb les samarretes, que seran l'estela que acompanyarà les pancartes fins al punt de confluència. Una vegada hagin arribat al centre, es veurà un enorme positiu fluorescent des del cel, amb diversos parlaments polítics de les entitats organitzadores i col·laboradores de la Diada.