La Valldan homenatja amb orgull de poble el físic berguedà Lluís Torner

Maria Antònia Ortega celebra que Torner porti "el nom de la Valldan allà on va" | El físic agraeix el gest i afirma que és de la "millor part de Berga"

10 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:42h
Homenatge al físic berguedà Lluís Torner a la Valldan.
Homenatge al físic berguedà Lluís Torner a la Valldan. | Aida Morales
Fent gala i defensant l'essència i orgull de poble, el districte de la Valldan ha volgut tenir un gest, aquest diumenge 10 de setembre, amb el seu veí i recentment guardonat amb el Premi Nacional de Recerca 2016, Lluís Torner. Ha estat al final de la Festa Major, després del dinar de germanor que ha aplegat més de 200 persones, amb paraules d'agraïment, estima i record de part de tots els veïns cap al físic. 

"Volem homenatjar-lo i expressar-li la nostra gratitud", ha afirmat la presidenta de l'Associació de la Valldan, Maria Antònia Ortega. Segons ha dit, Torner ha estat sempre un veí estimat, que s'ha vist apassionat per la seva feina com a físic, que és "feliç" amb l'estudi de la fotònica i que, a més, "porta el nom de la Valldan allà on va". 

Per tot això, la seva gent li ha volgut fer un homenatge, tot entregant-li una placa d'agraïment, així com un retrat, que Torner ha encaixat amb humor i gratitud, mostrant-se proper i amable amb els veïns, molts dels quals el recordaven de petit. 
 

Homenatge al físic berguedà Lluís Torner a la Valldan. Foto: Aida Morales


Un homenatge, per altra banda, senzill i humil, tot i que fet amb sentiment, tal com així ha valorat el mateix físic, que s'ha mostrat emocionat a l'inici de l'acte. "Em doneu aquest premi perquè us sembla que me l'heu de donar, i ho aprecio moltíssim", ha declarat. No obstant això, també ha volgut deixar clar que a la Valldan hi ha "molt bona gent", així com persones molt vàlides que, malgrat no tenir una feina tan visible, realitzen tasques importantíssimes: "Segur que si hi penseu uns segons, us en venen al cap uns quants". 

I és que, tal com ha assegurat, és a la Valldan, on encara es manté aquest sentiment de poble. Un esperit de valorar la feina de les persones, de reconèixer el treball per sobre de tot, i de fer pinya com a família. "Jo sempre dic que sóc de Berga, però de la millor part de Berga", ha assegurat, tot afirmant: "Em sento molt content d'aquest reconeixement". 

Torner és Doctor i catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i director de l'Institut Català de Ciències Fotòniques (ICFO). Va ser premiat per la seva investigació pionera en fotònica, reconeguda mundialment. Va néixer a Berga el 1962 i, des de llavors, ha realitzat una extensa carrera en l'àmbit de la física. La seva carrera científica s'ha combinat amb una sòlida trajectòria com a líder d'equips i gestor d'investigació d'excel·lència.
 

El físic berguedà Lluís Torner, al dinar de Festa Major de la Valldan. Foto: Aida Morales

Arxivat a