Unanimitat al ple de Berga en la condemna dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils

ERC presenta una moció ratificada per tots els grups polítics

07 de setembre del 2017
Actualitzat a les 22:52h
La banqueta de l'Ajuntament de Berga, amb membres de la CUP, ERC i ICV.
La banqueta de l'Ajuntament de Berga, amb membres de la CUP, ERC i ICV. | Aida Morales
L'Ajuntament de Berga ha aprovat aquest dijous per unanimitat, la moció presentada pel grup municipal d'ERC, per mostrar el més absolut rebuig des del consistori, envers els atemptats que es van viure aquest mes d'agost a Barcelona i Cambrils. Una moció que ha presentat la líder republicana Ermínia Altarriba, i que recordava la situació, la "ràpida i eficient" actuació dels cossos de seguretat i emergències, i manifestava la solidaritat i condol cap a les víctimes. 

Concretament, ha indicat Altarriba, la moció expressa el rebuig als atemptats, condemna l'atac i qualsevol tipus de violència que propagui l'odi i la barbàrie arreu del món, dona el condol i suport a les víctimes i famílies, es reconeix la tasca dels cossos d'emergències, seguretat, prevenció i entitats ciutadanes, es demana que els Mossos d'Esquadra s'incorporin de forma immediata a les reunions de lluita antiterrorista liderades per la Interpol, que es ratifiqui la voluntat dels governs locals de treballar per la cohesió social, també a través de mecanismes municipals, i que es manifesti que els atacs no canviaran l'aposta de la societat catalana i berguedana per la "llibertat, acollida i tolerància". 

Sobre això, tots els grups hi han estat a favor, amb algunes apreciacions per part de la CUP que, de la mà de la seva alcaldessa, Montse Venturós, ha volgut posar sobre la taula. Entre aquestes, el paper de l'imperialisme a l'hora de "desenvolupar certes guerres", així com deixar clar que, des de la CUP, el reconeixement dels Mossos d'Esquadra en aquest cas no és un problema. 
Arxivat a