Oriol Camps demana calma sobre el canvi d'enllumenat a Berga i afirma que el control és «molt exhaustiu»

Els grups de l'oposició es preocupen per l'estat de l'obra, i demanen als ciutadans que traslladin a l'Ajuntament les seves preocupacions

Aida Morales
08 de setembre del 2017
El canvi d'enllumenat a leds a Berga s'està fent amb totes les garanties i els màxims controls. Així ha dit que està sent i que serà, fins que finalitzin les obres, el regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, que ha assegurat que, pel que fa a l'empresa concessionària d'aquesta gran inversió, "la qualitat no és discussió". Concretament, ha especificat, "el control està sent molt exhaustiu", i això farà que, malgrat es desestimi la proposta de pròrroga de l'obra durant 11 setmanes, aquesta finalitzi quan toqui i d'una manera regular. 

La desestimació d'aquesta petició és el que s'ha valorat i aprovat per unanimitat aquest dijous al ple municipal. Una demanda que l'empresa Elecnor S.A. realitzava, al·legant que hi havia hagut diversos aspectes meteorològics o de festes (com ara la Patum) que havien impedit finalitzar les obres en el termini previst. Per això, demanaven una moratòria, que finalment no se'ls hi ha atorgat. El principal argument per desestimar aquesta petició ha estat que l'empresa, quan es va realitzar el concurs públic, va argumentar millores addicionals de 150.000 euros, així com una reducció del termini d'execució de 10 setmanes. 

L'oposició, que a grans trets ha vist bé no atorgar aquesta pròrroga, sí que s'ha preocupat per l'estat de l'obra, si no es dóna aquest període supletori. Per això, el seu líder, Antoni Biarnés, ha convidat la ciutadania a fer saber "els greuges o les coses a comentar", en cas que les obres en els seus respectius carrers tinguin incidències o creïn debat. En aquest sentit, però, Camps ha demanat que tothom estigui tranquil i que no se sigui "alarmista", ja que l'empresa "no acabarà demà", sinó que encara queda temps, i també ha afirmat que hi ha un element que són els "terminis de garantia". 

El canvi d'enllumenat a Berga és un dels grans projectes de legislatura de la CUP, que ha estat finançat a través d'un crèdit a interès zero de 1.682.434,13 euros concedit per l'Instituto para la Diversificación y el Ahorro de la Energia (IDAE) i preveu un estalvi de 180.000 euros. 
Arxivat a