L'empresa que porta el canvi d'enllumenat a Berga demana una pròrroga d'11 setmanes més

L'empresa Elecnor SA afirma que hi ha zones on es pot millorar la il·luminació, i també al·lega que les inclemències del temps i la Patum han demorat la instal·lació

Aida Morales
07 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:39h

Un dels nous fanals amb led. Foto: AjBerga.


L'empresa encarregada del canvi d'enllumenat municipal exterior de Berga, finançat a través d'un crèdit a interès zero de 1.682.434,13 euros i que s'havia d'acabar d'instal·lar aquest mes d'agost, ha demanat una pròrroga, que ajudi a finalitzar les obres amb tots els requisits de qualitat. Així ho ha informat l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, aquest dijous a la roda de premsa anterior al ple municipal, on ha anunciat aquest punt, com un dels que es debatrà en sessió plenària. 

Tal com ha dit, l'empresa Elecnor S.A. ha demanat una pròrroga d'onze setmanes en les obres per tal d'acabar d'arreglar alguns punts on s'ha detectat que es poden fer millores lumíniques, i afirmant que, en determinades zones de Berga, les obres han hagut de ser majors del que es pensaven. Aquests treballs, ha especificat Venturós, s'inclouen dins del mateix pressupost, de manera que el consistori no haurà d'engreixar la inversió prevista. 

"Ja que és una obra de mandat, volem que es pugui desenvolupar amb la màxima eficiència i que l'obra estigui el màxim de ben feta", ha declarat. Segons l'empresa, però, les tasques previstes no s'han pogut portar a terme en el termini pactat, ja que hi ha hagut alguns entrebancs, com ara la impossibilitat de treballar durant els dies de Patum, les inclemències meteorològiques o el volum de feina sobrevinguda. No obstant això, aquesta pròrroga s'haurà de debatre, ja que podria suposar un greuge per a les empreses que també es van postular al concurs, entenent-se com una modificació posterior de les clàusules.

La inversió finançada a través d'un crèdit concedit pel l'Instituto para la Diversificación y el Ahorro de la Energia (IDAE), preveu un estalvi de 180.000 euros. L'objectiu d'aquest és canviar tot l'enllumenat públic de la ciutat. En conjunt, 1.231 làmpades, 1.677 lluminàries, implantar 2.893 balasts electrònics, instal·lar 13 rellotges astronòmics, 11 sistemes de gestió centralitzada i 2.893 sistemes de regulació de flux lluminós, amb la substitució, també, d'11 quadres de control. 
Arxivat a