L'Ajuntament de Berga augmenta fins a 370.000 i 200.000 euros les partides pel Serra de Noet i Sant Francesc

El consistori portarà al ple municipal una modificació de crèdits per a inversions a realitzar en els dos projectes constructius

07 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:02h
Convent de Sant Francesc de Berga.
Convent de Sant Francesc de Berga. | Aida Morales
L'Ajuntament de Berga aprovarà, aquest dijous al ple municipal, un agument d'inversions per a les partides destinades a millores en l'adequació de la zona on s'ubicarà el nou institut del Serra de Noet, així com en la remodelació del convent de Sant Francesc. Dos dels projectes, ha explicat el regidor d'Hisenda, Francesc Ribera, a la roda de premsa prèvia a la sessió plenària, que provenen de subvencions de meses de contractació de la Diputació de Barcelona.

Tal com ha precisat, al ple es porta la modificació de crèdits que ajuda a "endreçar" partides, com ara aquestes dues. En el cas del Serra de Noet, es tracta d'un increment d'inversió de 150.000 euros, que fa ascendir a un total de 370.000 euros el projecte d'urbanització i el projecte d'electrificació de tot el carrer del Pla de l'Alemany. Aquestes obres, ha afegit l'alcaldessa, Montse Venturós, començaran "a posteriori", perquè ara encara s'ha de començar l'obra civil amb la maquinària pesada. 

Per altra banda, també hi ha la modificació de la inversió en millores al convent de Sant Francesc. Prèviament, ha especificat, hi havia una partida de 30.000 euros, que ha augmentat fins a 200.000. Entre les obres previstes, ha indicat l'alcaldessa, hi ha les millores d'accessibilitat a l'entorn de l'edifici, tot i que també obres a l'interior, com ara uns lavabos que s'han d'habilitar a la planta del claustre, o l'enderroc d'uns falsos sostres, a banda d'un tractament de tèrmits. "Són una sèrie d'obres que, tant si a Sant Francesc s'hi fa una biblioteca, com un pàrquing o una pista de bàsquet, s'han de fer perquè compleixi les normatives", ha declarat Ribera. 

Per altra banda, i en el mateix punt de l'ordre del dia, ha explicat el regidor, també s'inclou una nova partida per a despeses de concessions. 
Arxivat a