Unió de Pagesos es manifestarà a Madrid per reclamar controls de la fauna salvatge

El sindicat es concentrarà la setmana que ve davant el Ministeri d'Agricultura

Redacció
06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:49h
Responsables del sindicat durant la roda de premsa
Responsables del sindicat durant la roda de premsa | UP
El proper dimecres 13 de setembre, Unió de Pagesos (UP) es manifestarà davant el Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, a Madrid. La concentració es farà per reclamar la introducció "urgent" de millores en la gestió de la població de la fauna salvatge, així com també de mesures davant els danys que provoca a les explotacions ramaderes. El sindicat agrari ha exposat l'acció de protesta en una roda de premsa celebrada aquest dimarts. 

El sindicat vol que es delimitin les zones d'emergència faunística i s'estableixin plans de control de les espècies que provoquen perjudicis a la ramaderia. També considera "imperatiu" que es reforcin els plans i estratègies sanitàries específics per a gestió de fauna i augmentar la coordinació entre les autoritats competents en matèria de sanitat animal i medi ambient.

Unió de Pagesos creu necessari que la sanitat ramadera sigui "una prioritat d'estat", a causa de l'estreta relació que manté amb la salut humana. Per això reclama evitar que el cost del sanejament animal recaigui sobre el ramader. El sindicat també demana que s'estudiï indemnitzar adequadament els efectes del sanejament i que es publiqui l'Ordre d'Ajuts per repoblar les explotacions que pateixen "buidats sanitaris".