Nou entitats ajuden a dinamitzar el comerç de l’Eix 3 Branques de Berga Comercial

Les activitats serviran per conscienciar la ciutadania dels actes desinteressats de les entitats, així com per fomentar les compres a les botigues de la zona

Redacció
06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:35h

La colla sardanista Brots del Cim Foto: Aida Morales


Un total de nou entitats del Berguedà s’han sumat a la proposta de l’àrea de promoció econòmica de l’Ajuntament, amb el suport de l’àrea de cultura, per tal de dinamitzar l’Eix 3 Branques de Berga Comercial (carrer del Roser, passeig de la Pau, Gran Via, carretera de Sant Fruitós, Font del Ros i zones properes), en una campanya de música i dansa que es desenvoluparà durant la primera quinzena de setembre. 

Es tracta de la Colla bastonera Cop de Garrot, l’Associació Catalana de Dansa Lliure Amèlia Alvera, els balls de saló Joan i Rosanna, els balls en línia de Berga, l’escola de ballet i treball corporal Maria Alba, l’Associació Country Granger’s del Berguedà, la Colla Sardanista Cim d’Estela, Brots del Cim i l’Esbart Dansaire Queralt, que oferiran, tal com ja va informar NacióBerguedà, espectacles i tallers de ball i dansa, amb l’objectiu d’implicar la ciutadania i donar-se a conèixer entre els compradors. Això es farà en el marc del sorteig de lots de productes i serveis cedits pels 30 establiments associats, valorats en més de 1.000 euros, que es farà divendres 15 de setembre a la tarda a la plaça dels Països Catalans. 

L’objectiu, han informat els comerciants, és fomentar el comerç de proximitat, que la població conegui el treball d’aquestes entitats relacionades amb el ball i la dansa, i que també descobreixin les activitats culturals, artístiques i de salut que, de forma desinteressada, aquestes porten a terme des de fa anys. 

Informació sobre les entitats: 

COLLA BASTONERA COP DE GARROT – Assagen a l’Ateneu Llibertari del Berguedà els divendres alterns a les 20.00 hores
La colla bastonera berguedana neix l'estiu del 2008 amb la intenció de recuperar el ball de bastons i els balls populars a la comarca, alhora que també se solidaritza amb les diferents lluites socials mitjançant els seus balls.

ASSOCIACIÓ CATALANA DE DANSA LLIURE. AMÈLIA ALVERA – Assagen a l’Hotel d'Entitats: dilluns de 17.00 a 19.00 hores
L’associació s’involucra en projectes socials i divulga el Mètode Malkovsky de Dansa Natural: "El moviment més bell és el més natural, aquell que posa en harmonia l'estructura del nostre cos amb el nostre pensament".

BALLS DE SALÓ JOAN I ROSANNA – Assagen a l’Hotel d'Entitats: dijous a les 18.00 hores
La parella de ball formada per Joan Boixader i Rosanna Camprubí fa més de 15 anys que ballen junts diferents modalitats de balls llatins i standard, i a part de participar en competicions i projectes internacionals difonen aquesta passió realitzant tallers

BALL EN LÍNIA BERGA – Assagen a l’Hotel d'Entitats: dimecres de 16.00 a 18.00 hores, i al Casal Cívic: dijous de 12.00 a 13.30 hores i divendres de les 15.30 a les 17.00 hores
Ell ball en línia és una manera saludable de treballar el cos fent exercici aeròbic, potenciar la memòria i la coordinació, i també és una potent eina de relació interpersonal, tot això ballant molts estils musicals.

ESCOLA DE BALLET I TREBALL CORPORAL Mª ALBA – Assagen a la plaça Europa 10, baixos de Berga, de 17.30 a 20.00 hores
Amb quaranta anys d'experiència en l'ensenyament de la dansa per a petits i grans, el nou curs es vertebra al voltant de la formació del "Ballet Infantil del Berguedà" que inclou: introducció a la dansa, ballet clàssic, ballet contemporani i dansa del ventre.

ASSOCIACIÓ COUNTRY GRANGER'S DEL BERGUEDÀ – Assagen a l’Hotel d'Entitats: dilluns de 21.00 a 23.00 hores i dimarts de les 20.00 a les 23.00 hores
Associació de foment del ball Country, que a la comarca organitza concerts i trobades de ball i musica i participa en trobades i esdeveniments socials i culturals, aportant la seva empremta entusiasta i festiva.

COLLA SARDANISTA CIM D’ESTELA – Assaigs i tallers puntuals
Entitat que des de fa més de 60 anys organitza i coordina actes sardanistes a Berga i comarca, com són els aplecs, i tallers durant tot l’any.

COLLA SARDANISTA BROTS DEL CIM – Assaigs i tallers puntuals 
L’objectiu de la colla és ensenyar i promoure la sardana entre els infants i joves de Berga i el Berguedà; i a la vegada promocionar culturalment la nostra comarca arreu del país. Coordina el Curset Escolar Sardanista.

ESBART DANSAIRE QUERALT – Assagen a l’Hotel d'Entitats: divendres de 18.30 a 22h
Entitat que recupera i preserva balls i danses tradicionals berguedanes i catalanes. Organitzen la trobada d’Esbarts i participen en aplecs i festes arreu del territori. Per a ells l’important és gaudir ballant per mantenir viva la cultura del país.
 

Activitats de dansa a Berga durant el mes de setembre

Arxivat a