La Baells garanteix les demandes d'aigua per aquest any, tot i que en té menys que l'any passat

L'ACA espera que les pluges de la tardor ajudin a recuperar el nivell dels embassaments

Redacció
06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 10:59h

L'embassament de la Baells.


El pantà de la Baells pot garantir, igual que també ho fan la resta d'embassaments de les conques internes, el volum d'aigua prevista per cobrir totes les necessitats d'aquest 2017, tot i que enguany té menys reserves que l'any passat, segons ha informat l'Agència Catalana de l'Aigua. 

Tal com ha precisat, els embassaments del Llobregat, entre els quals s'inclouen la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç, estan al voltant del 70%, amb 149 hectòmetres cúbics emmagatzemats, uns volums inferiors als de l'any passat, tot i que positius i tranquil·litzadors. En el conjunt de les conques internes catalanes, per altra banda, el volum mig baixa fins al 61%, amb un total de 421 hm3. 
 
Els volums actuals són conseqüència del descens lent però constant registrat durant els mesos d’estiu, un període caracteritzat per la falta de pluges, per l’augment del consum d’aigua a nivell urbà i major dotació per a les necessitats de reg, i per les elevades temperatures. No obstant això, en les properes setmanes finalitzen les diverses campanyes de reg i la tardor és l’època que registra majors pluges que poden recuperar el nivell dels embassaments.