Ramon Bajona: «Agafo aquesta nova etapa amb molta il·lusió, respecte i energia»

El berguedà és nomenat nou director de Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central

05 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:42h
Ramon Bajona
Ramon Bajona | Aida Morales
"Agafo aquesta nova etapa amb molta il·lusió, respecte i energia". Amb aquestes paraules ha valorat, en declaracions a NacióBerguedà, el nou càrrec que ocupa des d'aquest dilluns Ramon Bajona, el nou director de Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central. Una proposta, ha afirmat, que no s'esperava, que va arribar pocs dies abans d'iniciar el curs, i que el berguedà ha encaixat amb ganes i professionalitat. 

Fins el moment, Bajona era professor de Tecnologia a l'Institut Guillem de Berguedà, a banda d'haver estat escollit, recentment, nou president del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) a Berga. Del 1993 al 2008, per altra banda, va exercir com a director de l'Institut de Puig-reig, una de les premisses per optar al càrrec, ha explicat, a més de ser funcionari del cos A, on s'integren els professionals que exerceixen la docència a Secundària. En l'àmbit polític, també va ser regidor de CiU durant el govern de Juli Gendrau a la ciutat de Berga. 

El nou càrrec, ha relatat Bajona a NacióBerguedà, comporta que hagi hagut de demanar una comissió de serveis dins del Departament d'Ensenyament. Així doncs, ha volgut deixar clar, continuarà tenint la plaça fixa dins de l'institut, on tornarà a exercir una vegada ho determini ell o la conselleria. Mentrestant, però, ja s'ha immergit en les tasques del nou càrrec, entre les quals assegurar la normalitat en l'inici de curs, de cara als propers dies. 

L'àmbit territorial del qual s'ocuparà Bajona són les comarques del Berguedà, l'Anoia, el Bages, el Moianès, Osona i el Solsonès, i entre les seves tasques consten les d'executar les directrius del Departament d'Ensenyament, supervisar les obres de construcció i millora dels centres titularitat del Govern, gestionar el personal docent i d'administració i serveis adscrits a l'àmbit territorial, supervisar tasques d'administració general i exercir funcions d'inspecció educativa.

Fins el passat mes de juliol, el manresà Antoni Massegú va ser el director de Serveis Territorials. Aquest, però va ser nomenat director general de Centres Públics del Departament d'Ensenyament.