L’Exploratori de Recursos de la Natura convida a descobrir el món dels bolets

El curs busca explorar els bolets des de diferents perspectives per a facilitar-ne el seu reconeixement, descobrir el seu aprofitament alimentari i saber el risc toxicològic que comporten

Redacció
05 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:42h
Bolets
Bolets | Aida Morales.
L’Exploratori de Recursos de la Natura torna a organitzar, enguany, el curs “Explora els bolets”, que es farà el 28 d’octubre i l’11 de novembre a Berga, on convida a conèixer i descobrir el món dels bolets, tan particular del Berguedà, dels seus boscos i de la seva gastronomia. 

Serà la setena edició d’aquesta iniciativa promoguda, també, per la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Ajuntament de Berga, que compta amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona, i que busca explorar els bolets des de diferents perspectives per a facilitar-ne el seu reconeixement micològic, descobrir el seu aprofitament alimentari i saber el risc toxicològic que comporta la ingesta de determinades espècies. 

Segons han informat des de l’Ajuntament de Berga, la formació es completarà amb tallers d’identificació i classificació de bolets i també es faran sortides a les rodalies dels boscos de Berga i visites al Museu d’Art del Bolet de Catalunya, situat a Montmajor, i a empreses alimentàries del sector agroalimentari com Monbolet i Casabella Natura. 

En l’àmbit universitari, els estudiants podran obtenir crèdits ECTS, mentre que pel professorat de primària i secundària, el curs forma part del Pla de Formació Permanent del Professorat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. La formació constarà de 30 hores, 20 de presencials i 10 de treball virtual a través del Campus de la UPC. Les sessions presencials es portaran a terme al Pavelló de Suècia de Berga, de 9.00 del matí a 20.00 hores, amb descans per a dinar.  A més, els cursos (on hi ha inscripció oberta fins el 22 d’octubre) comptaran amb un equip docent especialitzat conformat per Lluc Escánez, farmacèutic especialista en micologia; Toni Massanés, director de la Fundació Alicia; Agustí Camps, metge de l’Hospital Sant Bernabé de Berga; Josep Font, professor del departament d’Enginyeria Minera, Industrial i TIC de la UPC i Juan Martínez de Aragón, investigador del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.