Trànsit

MAPA Trànsit comença a activar els nous radars de tram a la C-16

A les carreteres catalanes hi ha un total de 240 cinemòmetres fixos | El Servei Català de Trànsit té previst augmentar els radars de tram dels actuals 21 a 32 | Els dos radars del Berguedà encara no estan actius

per Redacció , 4 de setembre de 2017 a les 16:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El Servei Català de Trànsit (SCT) ha activat aquest dilluns dos nous radars de tram a la C-16 a Sant Cugat del Vallès, un en cada sentit de la circulació. El cinemòmetre ubicat a la via en sentit Terrassa controlarà la velocitat al llarg d'un tram de 2,55 km de longitud i el que està ubicat en sentit Barcelona ho farà en un tram de 3,53 km. El límit màxim de velocitat permès és de 110 km/h.


La directora del SCT, Eugenia Doménech, va defensar a mitjans d'agost que aquest tipus de radar és "molt efectiu" per reduir la sinistralitat i va assenyalar que, després d'analitzar els que van instal·lar l'estiu del 2015, s'ha comprovat que s'ha reduït un 70% de mitjana l'accidentalitat amb víctimes mortals i ferits greus en aquests trams.

Augment dels radars de tram


El Servei Català de Trànsit (SCT) té previst instal·lar 12 radars de tram més i passar, d'aquesta manera, dels 21 que hi ha actualment i que cobreixen prop de 100 quilòmetres de carretera, a 32. El SCT encara no ha informat sobre la localització dels 12 nous cinemòmetres per tram.

A banda, dels que ja va informar, entre els quals dos del Berguedà, molts encara no estan en funcionament. Aquests, que es van instal·lar entre Berga i Bagà, tenien previst començar a funcionar el juliol del 2016, tot i que segons va indicar el Servei Català de Trànsit (SCT) a NacióBerguedà, a hores d'ara encara no hi ha data fixada. 

En el mapa superior, hi ha la ubicació dels 21 radars de tram ja instal·lats a Catalunya (en blau, la majoria situats en una mateixa via en els dos sentits de la marxa). A més a més, amb els respectius senyals dels límits de velocitat, hi ha representats els 240 radars fixos repartits arreu del territori.

Els radars de tram consisteixen en un equipament de reconeixement de matrícules situat a l'inici i al final del tram que mesura el temps de recorregut i en calcula la velocitat mitjana per determinar si s'ha superat el límit màxim de velocitat permès. Aquests cinemòmetres tenen l'objectiu de prolongar l'efecte de la reducció de velocitat durant diversos quilòmetres.
 

En radar de tram ha superat el període de proves Foto: ACN

 

Participació