Martina Alcobendas i Xènia Cortina guanyen els Premis Literaris Aurora Bertrana

L'Ajuntament de Vilada reparteix 450 euros per retre homenatge a Aurora i Prudenci Bertrana, vinculats al poble

Redacció
04 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:17h

Entrega de premis del Concurs Literari Aurora Bertrana de Vilada. Foto: AjVilada


Martina Alcobendas Mauri, amb l'obra "Concert blau" en categoria d'adult, i Xènia Cortina Cury, amb l'obra "Les dues noies de la muntanya daurada", en categoria infantil, han estat les guanyadores de la cinquena edició dels Premis Literaris Aurora Bertrana, que s'han recuperat a Vilada, per tal de commemorar els 125 i 150 anys del naixement d'Aurora i Prudenci Bertrana.

L'entrega dels premis va ser aquest dissabte 2 de setembre, de la mà de membres de l'Ajuntament i integrants del jurat. Un concurs, han informat des del consistori, que es valora "molt positivament", i sobre el qual ja està previst donar-hi continuïtat. A més, els relats premiats també s'intentaran publicar. 

Aquest concurs ja s'havia realitzat entre els anys 2008 i 2011, tot i que posteriorment s'havia abandonat, fins ara, quan ha tornat a agafar volada, amb premis de fins a 450 euros. El primer premi ha estat de 300 euros, mentre que el segon, que s'ha entregat a Xavier Mas Craviotto per "La barba", ha tingut una compensació de 150 euros. A més, també s'han repartit accèssits pels relats "Un escriptor de segona", de Maurici Capdet Mateu; "Una casa no és sempre una llar", de Josap Maria Bertran Teixidor, i "Dia de platga", d'Oriol Llach Estrella. 

En la categoria infantil, el premi ha consistit en una novel·la i un obsequi. El segon premi ha estat pel relat "Fènix", de Lluna Iglesias Moreno, mentre que l'accèssit, per "Les aventures d'en Jaume", de Pere Negre Boix. 

El jurat ha estat format pel mestre i pedagog Francesc Xavier Ambròs i Huguet; el filòleg, lingüista i estudiant de Doctorat a la Universitat de Barcelona Eloi Bellés; la historiadora i professora jubilada Dolors Santandreu; la membre del Grup de Lectura de Vilada Leonor Pujals, i el filòleg, professor de l'IOC i col·laborador de NacióBerguedà, així com d'altres mitjans, Quirze Grifell. 

Amb aquest concurs, es busca reconèixer el fet que varis llibres d'Aurora Bertrana van ser escrits a Vilada, o que Prudenci Bertrana va fer diversos retrats a l'entorn paisatgístic i natural del poble.