L'Ajuntament de Berga espera tenir enllestits els usos del convent de Sant Francesc el 2017

L'equip de govern proposa a la resta de grups polítics traslladar la biblioteca a aquest espai més cèntric | Oriol Camps explica que la restauració del convent s'haurà d'anar fent per fases

Redacció
01 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:09h
Convent de Sant Francesc de Berga.
Convent de Sant Francesc de Berga. | Aida Morales.
Els usos que integrarà l'edifici del convent de Sant Francesc, situat al rovell de l'ou de la ciutat de Berga, esperen estar establerts durant aquest proper 2017, segons ha informat el regidor d'Urbanisme de la ciutat, Oriol Camps, a NacióBerguedà. Ha estat arran de les primeres informacions, avançades per Regió7, en què es desvetlla la possibilitat de moure la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet a aquest espai, molt més cèntric dins de la ciutat. 

De moment, ha explicat Camps, aquesta possibilitat només és una opció proposada a la resta de partits polítics que conformen la comissió sobre usos d'aquest espai. Una proposta que buscarà la unanimitat, així com altres propostes per dinamitzar el convent que, el passat mes de novembre, va ser cedit per la comunitat franciscana al consistori. 

Segons el regidor, però, els usos que es vagin donant al convent dependran, també de la possibilitat d'adaptació de l'espai, ja que actualment l'Ajuntament no té els diners necessaris per fer una restauració integral de tota la infraestructura. Per això, la proposta seria anar adaptant espais, a mesura que s'hi planifiquen usos, fins a arribar a tenir la major part de l'edifici adaptat. De fet, ja es va aprovar tirar endavant tota una sèrie de reformes a l'entorn del convent, amb l'objectiu d'adaptar l'espai a persones amb mobilitat reduïda. Entre aquestes, un pas de vianants des de l'Escola Municipal de Música, així com una rampa per accedir al convent, o bé restringir una plaça per a persones amb dificultats de mobilitat. 

L'Ajuntament de Berga va rebre el convent en una cessió gratuïta per part dels franciscans, de prop de 35.000 metres quadrats, amb l'única condició que l'edifici es destinés a usos socials i culturals. L'any 2014 els franciscans van deixar la ciutat de Berga després de més de 700 anys de presència. Des de la marxa de la comunitat, els diferents governs de Berga van matenir converses amb els titulars de l'immoble per aconseguir-ne la cessió.
Arxivat a