Ivan Camps fa el bronze a la cursa OCC de 56 km de l'Ultra Trail Mont Blanc

Eli Gordon guanya en la modalitat femenina de la mateixa cursa | Divendres es disputa l'UTMB de 171 km i 10.000 m de desnivell amb KIlian Jornet coma favorit

Redacció
31 d'agost del 2017
Actualitzat a les 17:09h
El jove Ivan Camps (AE Mountain Runners del Berguedà -Buff) ha fet un merescut tercer lloc.
El jove Ivan Camps (AE Mountain Runners del Berguedà -Buff) ha fet un merescut tercer lloc. | @UTMBMontBlanc ‏

L’Ultra Trail del Mont Blanc ha donat avui el tret de sortida a l'OCC (Orsières-Champex-Chamonix, de 56 km i 3.500 metres de desnivell positiu). Sota la pluja i el fred, la catalana Eli Gordón (Team Segurartic Catalana Occidente – AE Lleure Montornès)) s’ha endut la victòria i ha guanyat l’or amb un temps de 6 hores, 12 minuts i 16 segons. 

No ho podia fer millor la corredora de la selecció catalana, ja que avui mateix la campiona d'Espanya de curses de muntanya celebrava el seu 31è aniversari. "No tinc paraules, estic molt contenta…”, ha comentat al micròfon d’un dels locutors de la prova. Després de Gordon, que ha fet un temps de 6:12:16, han arribat Emelie Forsberg (6:20:00), de Salomon Running, i Amandiene Ferrato (6:29, d’Hokaoneone.

Per la seva banda, el berguedà Ivan Camps (Buff), també membre dels Mountain Runners del Berguedà, ha fet tercer i s’endú el bronze en la mateixa prova en la modalitat masculina. Aquest tercera prova de la setmana gran de l’UTMB és l’anomenada “curta”, una cursa que es manté al marge de la ultradistància que es viu al massís del Mont Blanc cada mes d'agost. No per això, no és menys dura i desafiant, amb un traçat que ha menat els corredors per la vall d'Entremont, un racó que guarda els últims esperons i agulles del flanc oriental del Mont Blanc, entre França i Suïssa, on enllaça amb el camí de l’UTMB —amb la Giète (1.884m) i el Catogne (2.598m)— fins arribar a la meta a Chamonix, on Ivan Camps ha fet un temps de 5:27, precedit per Thibaut Baroniant (5:23:58), de Salomon, i, del mateix, equip, Marc Lauenstein, que ha guanyat amb un crono de 5:19:34.
 
L’OCC, que rep aquest nom per les tres localitats per on passa (Orsières, Champex, Chamonix) és un dels aperitiu de la UTMB que es disputarà aquest divendres i on el també català, Kilian Jornet (Salomon- Ekke Lleida) és un dels grans favorits.