L'oficina de la nova Hisenda catalana a Berga s'ubicarà a la Gran Via

Es tractarà d'una oficina compartida amb l'administració supralocal, fruit dels acords signats amb la Diputació de Barcelona

Redacció
01 de setembre del 2017
L'oficina de la nova Hisenda catalana a Berga.
L'oficina de la nova Hisenda catalana a Berga. | Google Street View
La nova oficina de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) a Berga entrarà en funcionament el proper 1 de setembre, de la mateixa manera que 26 oficines més arreu del país, per tal de donar un pas endavant en el control total dels impostos propis i cedits, posar en funcionament noves fases de programes informàtics, i començar a recaptar deutes de forma massiva per la via executiva com, per exemple, les 300.000 multes impagades a l'any del Servei Català de Trànsit (SCT) que hi ha a Catalunya. 

D'aquesta manera, l'Agència Tributària es dota de múscul i es fa present al territori, tot i que amb dos formats diferents. Per una banda, desplegarà 14 oficines pròpies i, per altra, n'hi haurà 13 -com en el cas de Berga- que seran compartides amb ens locals i supralocals adherits a la xarxa de Tributs de Catalunya. 

Per això, en el cas de Berga, l'oficina se situarà on actualment hi ha Contribucions, al carrer Gran Via número 42.

Els ciutadans hi podran trobar serveis de gestió d'expedients tributaris, servei de cita prèvia, presentació d'autoliquidacions de tributs gestionats per l'ATC i recepció i registre de documentació relacionada amb aquests tributs, a banda d'informació sobre els tributs que gestiona l'ATC, les diputacions, els ajuntaments i altres locals adherits a Catalunya.

Les 32 oficines amb què l’ATC comptarà al setembre, juntament amb els 161 punts d’informació i finestreta única de la xarxa Tributs de Catalunya, representen un total de 193 punts d’atenció i assistència tributària als contribuents, amb els quals l’Agència Tributària de Catalunya es vol acostar al ciutadà i guanyar eficiència en els serveis que li ofereix, gràcies a una presència més intensa al territori. A més, segons han indicat, l'obertura de les noves oficines és un "moment essencial" en el procés de construcció d’una nova hisenda catalana "innovadora, moderna, independent i preparada per assumir competències tributàries plenes".