Tràfec Teatre brilla a Mònaco, al Festival Mundial de Teatre Amateur

La companyia teatral representa "Assaig T4" entre algunes de les millors companyies amateurs del món | Lydia Canal explica que l'obra va tenir "èxit", ja que els espectadors no se la esperaven

30 d'agost del 2017
Actualitzat el 31 d'agost a les 10:47h
Tràfec Teatre a la Mostra de Teatre de Barcelona.
Tràfec Teatre a la Mostra de Teatre de Barcelona. | Mostra de Teatre de Barcelona.
La companyia berguedana Tràfec Teatre ha debutat, aquest cap de setmana, al Mondial du Théâtre - Monaco (França), després de saber que havia estat l'única seleccionada de l'estat espanyol en l'àmbit de teatre amateur. Un esdeveniment que s'organitza cada quatre anys, amb totes les despeses pagades, i que enguany ha encabit diverses companyies d'arreu del món, repartides en quatre escenaris, entre el 21 i el 30 d'agost. 

Per a Tràfec Teatre, una sorpresa inesperada, ja que quan els van informar que els havien seleccionat, això va suposar que, més enllà d'haver superat el sedàs de la Federació Catalana i d'Escena Amateur, també ho havien fet a nivell espanyol, amb la possibilitat de fer el salt internacional. 

Segons ha explicat a NacióBerguedà la directora de la companyia, Lydia Canals, l'oportunitat que ha ofert Mònaco ha estat la de "veure realment com és el teatre amateur mundial". Una experiència, ha afirmat, que tots els membres de la companyia han valorat "molt positivament", no només per la possibilitat d'actuar en aquest àmbit i escenari de renom, sinó també per haver pogut entrar en contacte amb altres tipus de teatre, altres companyies i, fins i tot, altres festivals. 
 

Actuació de Tràfec Teatre a Mònaco. Foto: Mondial du Théâtre - Monaco 2017


"Assaig T4 ha agradat molt i ha sorprès, diria que no s'ho esperaven", ha relatat. De fet, ha indicat Canals, totes les propostes "estaven molt ben triades", amb un "llenguatge teatral i actoral" diferent, però que també ha servit per unir. En aquest punt, va servir, especialment, el col·loqui que es va fer parlant de l'obra, ja que cada companyia portava una proposta diferent, però que estava unida a través del llenguatge teatral. 

Tant el 26 com el 27 d'agost, ha especificat, van actuar en un teatre "ideal" per a l'obra de Tràfec. El primer dia van representar-la els primers, amb un gran volum de públic, i el segon, els tercers. En tots els casos, però, l'obra es va portar a terme en un espai "fantàstic", ha dit, tant per l'estructura, les mides o la tecnologia i maquinària escènica, amb un públic que va gaudir i aplaudir llargament la representació. 

"Estem molt contents perquè és una oportunitat que no havíem tingut mai", ha declarat. En aquest punt, doncs, considera que el premi és "haver-hi pogut participar, haver estat escollits d'entre totes les companyies que hi volien anar" i aprofitar aquest moment per difondre el teatre que es fa al Berguedà, arreu del món. 

Crítica de l'obra "Assaig T4"