Gironella arregla la teulada de la depuradora, que tenia goteres

El consistori ha col·locat una nova coberta prefabricada metàl·lica, amb imitació de teulada envellida a dues aigües

Redacció
29 d'agost del 2017
Actualitzat a les 14:41h
Nova teulada de la depuradora de Gironella.
Nova teulada de la depuradora de Gironella. | AjGironella
L'Ajuntament de Gironella ha acabat amb el problema de degoters que hi havia a l'edifici de tractament d'aigües, on també s'ha instal·lat un nou sistema per estalviar costos energètics. Així ho ha confirmat el consistori, que ha precisat que les filtracions d'aigua en cas de pluja suposaven un perill, i que amb la mateixa actuació s'han resolt els problemes que provocava la falta de canalització, que feia que l'aigua s'acumulés a la via pública i que a l'hivern glacés la calçada. 

Així doncs, s'ha col·locat una nova coberta prefabricada metàl·lica, amb imitació de teulada envellida a dues aigües. L’elecció d’aquest material ha permès reduir considerablement els costos de les obres, a més de permetre que el subministrament de l’aigua potable es mantingués durant el període d’obres.

De fet, aquesta millora és una de les que s'han fet en els últims anys a l'estació depuradora, on es potabilitza i distribueix l'aigua del municipi. El 2010 s’hi va actuar en una primera fase, renovant íntegrament la maquinària de tractament d’aigua. Més recentment, el passat mes de maig, s’hi va instal·lar un sistema de bateria de condensadors que elimina l’energia reactiva de l’equipament. D’aquesta manera, l’energia reactiva no s’ha d’enviar a la xarxa elèctrica, amb els importants costos econòmics que això suposa. 
Arxivat a