El FeMAP tanca l'edició més extensa amb més concerts i municipis

L'organització celebra les "xifres molt positives" del festival: 5.000 assitents en 49 concerts

Redacció
29 d'agost del 2017
Actualitzat a les 11:09h

Un dels concerts del FeMAP 2017 Foto: ACN


Després de dos mesos de concerts, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMaP) ha posat, aquest diumenge, punt i final a la setena edició. Des de l'1 de juliol, 34 municipis catalans -sis més que l'any passat- han acollit la cinquantena de concerts programats, diversos dels quals al Berguedà. L'acte de cloenda s'ha celebrat aquest diumenge al Castell de Mur, amb una actuació de Lina Tur i Dani Espasa. 

El FeMAP segueix creixent exponencialment. Van començar el 2011 amb la implicació de 10 municipis i enguany ja n'han estat 34. De cara a l'any que ve està previst que s'hi afegeixin més, tot i que encara no s'ha concretat quins. A més, enguany el FeMAP ha assolit una assistència de 5.000 persones, 200 més que l'any passat, unes xifres "molt positives", assegura el director del FeMAP, Josep Maria Dutrèn, "tenint en compte que la població del Pirineu és escassa i molt dispersa pel territori".

Durant els mesos de juliol i agost alguns dels grups i solistes més prestigiosos del moment en l'àmbit de la música antiga han acostat i descobert la passió per aquesta modalitat musical. Enguany, el Festival ha continuat creixent amb una oferta variada que ha combinat música, patrimoni i turisme, i que ha tornat a mesclar els concerts amb altres activitats, com ara visites guiades a l'entorn o al patrimoni dels llocs on s'han ofert els concerts, degustacions o actes culturals. En aquesta nova edició, el FeMAP s'ha refermat i crescut amb gairebé una cinquantena de concerts repartits en nou comarques catalanes, a més d'Andorra i la Catalunya Nord i amb un pressupost de 450.000 euros.

El director del FeMAP, Josep Maria Dutrèn, ha reconegut estar "molt satisfet" pel desenvolupament de la setena edició del festival. "És un projecte que costa molt de mantenir i l'increment d'un públic fidel que cada vegada es fa més seu el festival, demostra que anem en el bon camí". "No és d'estranyar, però, tenint en compte l'altíssima qualitat dels concerts", ha afegit. Dutrèn reconeix que un dels grans atractius del festival és que s'adeqüen els concerts als espais. "El Pirineu és molt ric en romànic i hem aprofitat aquests espais com a escenaris però també hem fet concerts a espais naturals".

De la mateixa manera que l'any 2012 es va fer amb Euskadi i el 2013 amb Polònia, l'any 2017 el FeMAP i la Generalitat Valenciana han arribat a un acord perquè una nodrida presència de músics valencians representi el seu territori. Així, dels 49 concerts del Festival, 17 han correspost a formacions d'aquesta Comunitat Autònoma, encapçalats pel Cor de la Generalitat Valenciana, que com a cor estable del Palau de les Arts de València no es prodiga gaire fora de la seva seu i menys encara fora del seu territori. Es tracta del desplegament territorial extern més gran que s'ha fet mai en la història del FeMAP.