Joan Ferrer tanca la seva obra en un final «no exempt de risc» al Konvent

L'artista ha creat el quadre "Un minut o dos de silenci" durant tot el mes d'agost

Redacció
25 d'agost del 2017
Actualitzat a les 19:35h
El pintor berguedà, Joan Ferrer enmig de la creació de la seva obra al Konvent.
El pintor berguedà, Joan Ferrer enmig de la creació de la seva obra al Konvent. | Jordi Plana
El pintor Joan Ferrer, tancarà aquest dissabte, la seva intervenció a l'obra "Un minut o dos de silenci", elaborada durant aquest mes d'agost a l'estudi del centre d'art contemporani Konvent, a Cal Rosal, en un final "no exempt de risc".

L'artista en una acció oberta, transparent i trencadora, ha despullat la seva essència a través d'aquesta obra, dialogant enmig del procés creatiu. Ferrer ha construït a la vista del públic un quadre de grans dimensions. Una obra, que segons assegura el mateix autor, ha adquirit noves connotacions després dels atemptats del dijous 17 d'agost a les Rambles de Barcelona i a Cambrils, "aquest atac ha representat un daltabaix emocional que no podia quedar al marge de la composició que estava elaborant", explica Ferrer.

L’obra, concebuda per l'artista com una acció on el procés adquireix més importància que el resultat, tenia pensada un últim moviment a "l'Epíleg". Aquest, comportava la destrucció total del quadre, ja que s'havia de posar focus en la capacitat de desprendre’s d’allò construït, però "la nostra actitud, i més en aquests temps que corren, l'hem d'enfocar cap a tot el contrari", ha exposat Ferrer.
 

El pintor berguedà, Joan Ferrer enmig de la creació de la seva obra al Konvent Foto: Jordi Plana


Per tant, a "l'Epíleg" d'aquest dissabte a les 19.00 hores, Ferrer conclourà el treball en un final a la vista al públic "constructiu i no exempt de risc". "Li hem de fer la volta a l'obra amb una protesta enèrgica", ha dit l'artista. Precisament, divendres 18 al matí Joan Ferrer va escriure a sobre del llenç, ja avançat, "Jo protesto" que encara ara es pot llegir en el quadre. 

Gran rebuda per part del públic

Segons ha fet saber la comissària de la mostra, Dolors Ferrer, la proposta ha tingut una bona rebuda per part del públic. I així mateix ho ha fet saber Ferrer, "en començar desconeixíem dues coses que han esdevingut fonamentals: el repte de treballar en obert, mostrant els dubtes i les pors; i la resposta del públic, que ha estat meravellosa i m'afalaga". 

El desenllaç comptarà amb la col·laboració musical del grup Big Ok, que un cop finalitzat "l'Epíleg" de Joan Ferrer, faran l'últim concert de la programació del Konvent per al mes d'agost. Així mateix, la proposta gastronòmica de la cloenda anirà a càrrec de KonventCuina amb la col·laboració de Toni Massanés de Fundació Alícia.


 
Arxivat a