El Consell d'Alcaldes del Berguedà acorda enfortir la política industrial de la comarca

Els batlles demanen finalitzar les obres al polígon Rocarrodona-Olvan

Redacció
24 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:11h
Consell d'alcaldes del Berguedà
Consell d'alcaldes del Berguedà | Consell Comarcal del Berguedà
El Consell d’Alcaldes del Berguedà va aprovar, el passat 19 d'agost, una moció per promoure el sòl industrial del Berguedà i per treballar conjuntament per una millora dels sectors d’activitat econòmica de la comarca. 

A través d'un comunicat, els batlles han expressat el seu compromís per "enfortir una política industrial, innovadora i sostenible que ofereixi llocs de treball". Per aquest motiu, han declarat que primer de tot, cal posar en valor el patrimoni industrial que ha tingut i té el Berguedà i planificar l'oferta de sòl industrial i les polítiques locals i comarcals per atraure empreses.  

El Consell d'Alcaldes ha emplaçat a la Generalitat i a la Diputació de Barcelona la seva decisió, per tal que aquestes institucions prioritzin l'acabament de les obres del polígon Rocarrodona-Olvan, un espai que "ha de permetre establir i fer créixer adequadament una nova indústria a la comarca". Segons declaren, actualment, part del sòl industrial d'aquest equipament no satisfà les necessitats empresarials, per la qual cosa, s'hauria d'actualitzar i modernitzar a través del Pla de Dinamització de Polígons Industrials impulsat per la Diputació de Barcelona, ja que el cas del Polígon d'Olvan "és l'exemple futur de cap a on ha de mirar la comarca". 

També han exposat que volen seguir treballant conjuntament amb les administracions locals, patronals empresarials i sindicats per establir aquest nou model industrial al Berguedà.