El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, assistirà al 55è Concurs de Gossos d'Atura

L'acompanyarà la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret

Cristina Prat
24 d'agost del 2017
Actualitzat el 27 d'agost a les 19:44h
Concurs de Gossos d'Atura de Castellar de n'Hug
Concurs de Gossos d'Atura de Castellar de n'Hug | DipuBcn.
El Concurs Internacional de Gossos d'Atura de Castellar de n'Hug que se celebrarà aquest diumenge al petit poble de l'Alt Berguedà comptarà amb una nodrida representació institucional. Segons ha informat a NacióBerguedà l'alcalde del municipi, Salvador Juncà, hi assistirà el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret. 

Aquesta serà la plana major que acompanyarà l'alcalde de Castellar i president de l'Associació del Concurs Internacional de Gossos d'Atura, Salvador Juncà, que com és habitual, demanarà un major suport institucional per mantenir i fer perdurable el concurs. Juncà ha concretat que és la primera vegada que hi assisteixen els dos convidats, i ha rebut la notícia amb molta satisfacció. Es té previst que Puigdemont signi a l'arribada el llibre d'honor de l'Ajuntament de Castellar de n'Hug, i a continuació, gaudeixi del Concurs Internacional de Gossos d'Atura. 

En aquest,tal com ja va informar aquest diari, hi participaran uns catorze de pastors i els seus gossos, provinents d'arreu de Catalunya, el País Basc, les Illes i França i Castelló. En conjunt, s'esperen entre 3.000 i 4.000 persones, el que garantirà, durant el cap de setmana, que els hotels i els restaurants facin ple. 

Per a Juncà, l'històric concurs és un esdeveniment "molt important" pel poble, per la gran quantitat de visitants que arrossega des de fa anys, cosa que ha provocat que el concurs s'hagi convertit en una cita marcada al calendari per molts amants d'aquesta tradició. Segons ell, a més, el concurs forma part del patrimoni de Catalunya i "és important mantenir-lo i donar-lo a conèixer".