Solidaritat i esport s'uneixen a la caminada popular de Cercs

L'Ajuntament de Cercs organitza la caminada amb el Taller Coloma | L'activitat se celebra el proper diumenge a les 8.00 hores

Cristina Prat
22 d'agost del 2017
Actualitzat a les 19:24h
Roda de premsa de presentació de la caminada solidària de Cercs
Roda de premsa de presentació de la caminada solidària de Cercs | Cristina Prat
Cercs prepara el proper diumenge 27 d'agost la XXVII caminada popular. Enguany, aquesta tindrà una base solidària, ja que per primera vegada s'organitza conjuntament amb el Taller Coloma. 

Solidaritat i esport són uns bons aliats, tal i com demostra a la caminada solidària del Taller Coloma que se celebra anualment i aplega una bona quantitat de caminadors. A partir d'aquest cap de setmana, però l'entitat passa a formar part d'una altra proposta esportiva; la caminada de Cercs. Segons ha explicat en una roda de premsa l'alcalde del municipi, Jesús Calderer, Cercs ha decidit sumar-se a la iniciativa perquè "és una molt bona forma de fer salut, conèixer el territori i, al mateix temps, col·laborar amb una associació que fa una tasca molt important per a la comarca".

A banda de la vessant social, els organitzadors també han treballat per preparar la caminada i presentar-la com una forma de conèixer cultural i històricament el territori i els indrets per on passa el recorregut. Segons han informat, a diversos punts de l'itinerari hi haurà la professora i historiadora, Dolors Santandreu que explicarà curiositats dels llocs on es troben els participants. 
 

L'alcalde de Cercs, Jesús Calderer i el president de l'AMPA del Taller Coloma, Ramon Cotal Foto: Cristina Prat

 

La sortida serà a les 8.00 hores del matí des de la plaça Primer Comte de Fígols. Al llarg dels 15,3 kilòmetres, els participants es podran avituallar en cinc controls. Els assistents també podran gaudir d'un esmorzar a l'arribada i se'ls farà entrega d'un petit obsequi, un clauer i una bossa realitzats pels nois i noies del Taller Coloma. El preu d'inscripció a l'activitat és de 8€ els adults i 5€ els infants. Els diners recollits a través de les inscripcions es destinaran íntegrament a ajudar al desenvolupament de l'associació berguedana. 

La caminada popular de Cercs sol acollir unes 150 persones. Jesús Calderer, ha volgut remarcar que esperen que aquest diumenge en siguin moltes més: "Com més gent hi participi, més podrem ajudar i col·laborar amb l'associació". L'Ajuntament de Cercs i l'organització de la caminada té intenció de seguir potenciant aquesta caminada solidària en els propers anys.